Siyaset Başbakan’ın İstanbul sevdası

Başbakan’ın İstanbul sevdası

19.10.2008 - 01:08 | Son Güncellenme:

Başkent Ankara'dan çok İstanbul'da kalmayı tercih eden Erdoğan, son 4.5 ayın yaklaşık 2 ayını İstanbul'da geçirdi. Erdoğan yurtdışı gezileri de hesaba katıldığında Ankara'dan çok İstanbul'da kalıyor

Başbakan’ın İstanbul sevdası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta soluğu, tutkusunu her platformda dile getirdiği İstanbul'da alıyor. Başkent Ankara'dan çok İstanbul'da kalmayı tercih eden Erdoğan, son 4.5 ayın yaklaşık 2 ayını İstanbul'da geçirdi. Erdoğan, yurtdışı gezileri de hesaba katıldığında neredeyse Ankara'dan çok İstanbul'da kalıyor.
Doğma büyüme İstanbullu olan ve eğitimini burada tamamlayan Erdoğan'ın İstanbul'a olan hayranlığı programlarına da yansıyor. Başkent Ankara yerine daha çok İstanbul'da kalmayı tercih eden Erdoğan, 1 Haziran ile 15 Ekim 2008 tarihleri arasındaki dönemin 50 gününü İstanbul'da geçirdi.
Erdoğan'ın İstanbul'da en fazla kaldığı aylar ise, 17'şer gün ile haziran ve eylül ayları oldu. Ağustosta altı, temmuzda ise yedi gün İstanbul'da kalan Erdoğan, ekim ayının ilk 15 günlük bölümünün üç gününü yine bu şehirde geçirdi.
Erdoğan, İstanbul'da bulunduğu zamanlarda İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın yanı sıra çeşitli toplantılar amacıyla İstanbul'a gelen İspanya, Katar, Suriye, Filistin, Somali, Nijer, Fas, Ruanda, Togo, Uganda ve Gürcistan başbakanlarıyla görüşmeler yaptı.

İstanbul programı
Haziran: Haziran ayının 17 gününü İstanbul'da geçirdi. Katar, Suriye, Filistin ve Somali başbakanlarının yanı sıra Irak başbakan yardımcısıyla birer görüşme yaptı. Üçü uluslararası dört toplantıya katıldı, bir hastane açtı. Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki kabullerinin yanı sıra iki nişan, bir nikâh törenine katıldı.
Temmuz: Temmuz ayının sadece yedi gününü İstanbul'da geçirdi. Bu dönemde Küçükçekmece ve Sefaköy'de çeşitli toplu açılış törenlerinin yanı sıra, yakın arkadaşı Hasan Doğan'ın cenaze törenine katıldı.

Eylülde 17 gün
Ağustos: Bu ayın sadece altı gününü İstanbul'da geçirdi. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile Türk-Arap İşbirliği Zirvesi için İstanbul'da bulunan Nijer, Fas, Ruanda, Togo ve Uganda başbakanlarıyla ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Çalışma ofisindeki kabulleriyle, çeşitli törenlere katılımı bu ay da sürdü.
Eylül: Eylül ayının toplam 17 gününü İstanbul'da geçirdi. Partisinin Güngören, Bayrampaşa, Beyoğlu, Şişli, Adalar ve Kağıthane ilçe kongrelerine katıldı. Beş açılış töreni, altı iftar yemeğine gitti, bir sergi açtı. İTÜ ve Marmara üniversitelerinin eğitim yılı açılış törenlerine katıldı. Bayram gününü de İstanbul'da geçirdi.
Ekim: Eylül'ün ilk 15 gününün 3 gününü İstanbul'da geçirdi. Çalışma Ofisi'nde AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ı kabul etti. Marmara Projesi'nin tüp geçiş kapısının açılış törenine katıldı. Fatih ve Kadir Has üniversitelerinin eğitim yılı açılış törenlerine katıldı. Hastanede baypas ameliyatı olan AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'yi ziyaret etti.