Siyaset 'Başbakan Mısır'a ders verirken aynı uygulamayı burada yapıyor'

'Başbakan Mısır'a ders verirken aynı uygulamayı burada yapıyor'

04.02.2011 - 11:25 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Mısıra ders verirken aynı uygulamayı burada yapıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Torba Yasa Tasarısı’nı protesto eden vatandaşlara polisin sert müdahalesini değerlendirirken, "Sayın Başbakanımız Mısır’daki yöneticilere ders verirken, aynı uygulamayı burada yapması dehşet verici. Ama bir başka hak arama eylemi olduğu zaman arkasında mutlaka bir şey ararlar" dedi. Tekin, her türlü hak arama eyleminin yanında olacaklarını vurgulayarak "İktidarın tahammüllü olması lazım, aksi takdirde sıkıntı olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tekin, Ankara Toptancı Hali’ni ziyaret etti. Burada esnafla görüşen ve esnafın sorularını dinleyen Tekin, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, OSTİM’deki ikinci patlamayla ilgili net bir bilgisi olmadığı için yorum yapmasının doğru olmayacağını belirtirken "Ama bu, Türkiye’nin yaşamış olduğu manzaralar. Bu manzaralar sadece OSTİM’de yaşanan manzaralar değildir. Daha önce İstanbul’da da birçok ilde de bu manzaralar yaşandı. İnşallah bu son olur. Burada çok ciddi ihmallerin olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde bunların mutlaka teknik özellikleri, hangi gerekçelerle neler olmuş, denetlenmiş mi denetlenmemiş mi tamamı ortaya çıkacak. Ne yazık ki Türkiye’de ölen öldüğü ile kalıyor. Türkiye’de ölen öldüğü ile kalmamalı diye düşünüyorum. İnşallah ihmaller yoktur, denetimsizlik yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tekin, dün OSTİM’deki ilk patlamadan sonra olay yerine gittiklerini, alınan önlemlere rağmen ikinci patlamanın nasıl önlemediğini merak ettiğini dile getirerek "Herhalde bugün İçişleri Bakanlığı’nın konu ile ilgili bir açıklama yapacaktır" dedi.

Tekin, bir gazetecinin haldeki fiyatların yüksek olduğuna dikkat çekmesi üzerine, "Burada sorun fiyatların yüksek ya da düşük oluşu değil. Vatandaşın alım gücü çok düştü" karşılığını verdi. Tekin, fiyatları denetlemek için değil, esnafla bütünleşmek için hale geldiklerini, ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde daha da sıklaştıracaklarını bildirdi.

CHP’nin tarım raporuyla ilgili bir soru üzerine ise Tekin, "Türkiye’nin en iyi tarım raporunu biz hazırladık. İlk sunumumuzu Bursa’da tarımla ilgili derneklerle paylaştık. Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımız İzmir’de bu raporu tekrar gündeme getirecek sizlerde göreceksiniz. İnanıyorum önümüzdeki süreçte Türkiye, eskisi gibi tarım ve çiftçilik, hayvancılıkla ilgili önemli bir noktaya gelecektir" dedi.

-"HER TÜRLÜ HAK ARAMA EYLEMİNİN YANINDA OLACAĞIZ"-

Ankara’da dün gerçekleştirilen Torba Yasa Tasarısı protesto eylemine yapılan polis müdahalesini de değerlendiren Tekin, "Bunlar alışılagelmiş müdahaleler. Hatırlarsınız öğrencilerle ilgili, işçilerle ilgili; iktidarın bu konuda tahammülü yok. Sayın Başbakanımız Mısır’daki yöneticilere ders verirken, aynı uygulamayı burada yapması dehşet verici. Ama bir başka hak arama eylemi olduğu zaman arkasında mutlaka bir şey ararlar" dedi. CHP’li milletvekillerinin direniş çağrısının olabildiğince abartıldığını söyleyen Tekin, "Onun için iktidarın daha hoşgörülü davranması gerekiyor. Bu baskıcı anlayış, gerçekten toplumun her kesimini çok rahatsız ediyor. Bu sadece işçilere yapılmış bir baskı değildir. Önümüzdeki günlerde toplumun her kesimi kendisini ilgilendiren hak arama eylemlerinin içerisinde olacaktır. Biz burada da her türlü hak arama eylemlerinde yanlarında olacağız. İktidarın tahammüllü olması lazım, aksi takdirde sıkıntı olur" diye konuştu.

Yazarlar