Siyaset ‘Başbakan sözüne sahip mi göreceğiz’

‘Başbakan sözüne sahip mi göreceğiz’

08.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Başbakan’ın sözüne güvenilecek mi, güvenilmeyecek mi Salı günü göreceğiz. ‘KHK’ları Meclis’te görüşeceğiz. İlk KHK’yı öncelikle yasalaştıracağız’ sözünü veren Başbakan sözüne sahip mi kendine malik mi göreceğiz. Salı günü KHK’lar görüşülürse ne âlâ, o zaman komisyon teklifini de konuşacağız” dedi.

‘Başbakan sözüne  sahip mi göreceğiz’

Özel, dün Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. “İktidara yakın basın yayın organlarında” CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sistematik bir saldırı yapıldığını belirten Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi sessiz kaldığını ifade ederek, şunları söyledi:

‘Susturun, sonra soruşturun’

“İşin siyasi yanı araştırılırsa koltuğu ilk sallantıya girecek kişi olarak, ağzından çıkanı kulağı duymadan bir takım saldırılarda bulunuyor. Bir iç savaştan bahsediyor Gökçek, bireysel silahlanmanın önünün açılmasından, herkesin evine pompalı tüfek attığından, önümüzdeki günlerde sokak çatışmaları olabileceğinden, Alevi-Sünni gerginliğinden. Akla gelmemesi gereken ne varsa akla getirip tavsiye edilmemesi gereken her şeyi tavsiye eden ve iç savaş kışkırtıcılığı yapan ifadeler var.”

Ak Parti’ye ve hükümete, “Bu kişinin söyledikleri doğru mu? Şu anda herkes bu silahları alıp bir yerlere atıyor mu? Bu konuda Gökçek ne konuşuyor? Siz buna karşı ne önlem alıyorsunuz?” diye soran Özel, “Ağzından her gün hakaret, iftira, gerçek dışı söylemler çıkan birinin artık bunları söylüyor olması, bundan önce bizlerle, Genel Başkanımızla ilgili söylediklerini hezeyan olarak görüyorduk, ama tehlikeli şeyler konuşuyor. Gökçek’i önce susturun, sonra soruşturun, sonra da bu işlere tedbir alın. Bu ülkenin iç huzuru, barışı hükümete emanettir. Herkes aklını başına alsın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gerçek unutulmamalı’

Özel, Türk askerinin Başika Kampı’nda olması ve buna ilişkin açıklamaların sorulması üzerine, “Irak’ta da Suriye’de de ülkelerin toprak bütünlüğü savunulmalı. Merkezi hükümetlerin karşısındaki bir takım illegal yapıları destekleme, oralarda taşeron kullanma yoluyla bir takım çabalara son verilmeli. Türkiye’nin kendi güvenliği için, Türkiye’yi, Avrupa’yı ve dünyayı IŞİD’den kurtarmak için orada olduğu gerçeği unutulmamalı. Dünyaya hesabını veremeyeceğimiz, uluslararası kamuoyunda destek bulamayacağımız bir sürecin tetiklenmemesi gerekiyor” diye konuştu.

‘Böyle bir iddia üzerine yapışmaz’

Bir gazetecinin Ak Partili Yalçın Akdoğan’ın köşeyazısında Kılıçdaroğlu’nun 2013’te ABD’ye yaptığı ziyarette FETÖ’ye yakın bir sivil toplum örgütünde konuşma yaptığından bahsettiğini ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine de, “Yalçın Akdoğan’a şunu sormak lazım; siz bugüne kadar Amerika’da Fethullah Gülen’in finanse ettiği kaç STK’da konuşmacı, davetli oldunuz? Kutsal topraklara bile FETÖ parasıyla giden birilerinin bilmem kaç sene evvel genel başkanın yaptığı bir ziyaretteki STK’nın nereden destek aldığıyla ilgili çırpınışı acziyet ifadesinden başka bir şey değil” ifadesini kullandı.

Yazarlar