Siyaset Başbakan'a FBI ve CIA silahlarıyla koruma...

Başbakan'a FBI ve CIA silahlarıyla koruma...

23.07.2010 - 11:46 | Son Güncellenme:

-Referandum mitingleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma önlemleri de arttırılıyor. Bu çerçevede Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne ABD’nin kolluk güçleri FBI ve CIA’in çoğu biriminin kullandığı yeni Sig Sauer marka silahlar alınacak.

Başbakana FBI ve CIA silahlarıyla koruma...

Referandum mitingleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma önlemleri de arttırılıyor. Bu çerçevede Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne ABD’nin kolluk güçleri FBI ve CIA’in çoğu biriminin kullandığı yeni Sig Sauer marka silahlar alınacak.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü filolarına yeni katılan araçlar ve genişletilmiş kadrosunun yanı sıra şimdi de silah takviyesi ile Başbakan Erdoğan’ın koruma kalkanını güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu bağlamda ABD kolluk güçlerinin ve dünya liderlerinin yakın korumalarının sıklıkla kullandığı yeni silahlar da Başbakan’ın koruma filosuna katılacak.

İlk etapta Başbakan’ın yakın korumalarına dağıtılacak olan yeni silahların Alman-İsveç yapımı Sig Sauer markasının P229 modelinde olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden alımı yapılan silahlar Genel Müdürlük üzerinden Başbakanlık korumalarına dağıtılacak. Özellikle dizaynı, küçük ve kullanışlı yapısı nedeniyle bu silahlar ABD’de CIA ve FBI’ın bazı birimleri ile askeri polis birimlerinde tercih ediliyor.

-YAKIN KORUMALARIN TERCİHİ- Başbakan’ın yarın başlayacak olan referandum mitingleri öncesinde silahların korumalara dağıtılması bekleniyor. Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından tercih edilen ve Erdoğan’ı da koruyacak olan Sig Sauer P229 model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde: Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW Uzunluk: 180 mm Namlu uzunluğu: 99 mm Ağırlık(boş): 770 g Kapasite: 12+1 Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. İlk etapta Başbakanlık Korumalarına sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve TBMM korumalarına da dağıtılması planlanan bu silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

-KORUMALAR SİLAHI TEST ETTİ-
Şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün depolarında tutulan silahlar Başbakanlık korumaları tarafından önceki gün teste tabi tutuldu. Alman Sig Sauer firmasının eğitim ekibinden gelen uzmanlar Başbakanlık korumalarına silahın teknik ayrıntıları ile ilgili bilgiler verirken, atış talimleri ile silahın tanıtımı yapıldı. Alınan bilgiye göre önce korumalara silahın tanıtımınn yanı sıra yakın koruma eğitimi de verilecek. Ancak sınırlı bir eğitim grubu bu eğitimlerden alacak. Sonrasında eğitimi alan personel diğer çalışma arkadaşlarına eğitim verecek. Yapılacak bu eğitimler kapsamında Başbakanlık korumalarının tespit edilen eksiklikleri olursa onlar da giderilecek.

-GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI- Erdoğan’ın çevresinde oluşturulan güvenlik kalkanı artan terör olaylarının ardından günden güne daha da kalınlaştırılmaya başlanmıştı. Öncelikle koruma ekibindeki görevli sayısı arttırılmış ardından filoya yeni araçlar eklenmişti. Geçtiğimiz hafta da Erdoğan’ın yakın koruma araçlarından birinin üzerine 360 derece dönebilen, bina, yüz ve plaka tanıma özelliklerine sahip bir panoramik kamera sistemi kurulmuştu. Erdoğan’ın konvoyunun önünde hareket eden bu araç olası tehlikeleri önceden haber alarak ekibin geri kalanına iletme özelliğine sahipti.