Siyaset Başkan adayları Facebook'ta

Başkan adayları Facebook'ta

29.01.2009 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Başkan adayları Facebookta

DENİZLİ'de 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışacak olan isimler halkın desteğini almak için her türlü propaganda ve iletişim araçlarını kullanıyor. Başkan adayları tanıtımlarını yapmak ve destek almak için arkadaşlık sitesi facebook'u da ihmal etmedi.
Denizli'de CHP'nin adayı Hüsamettin Ataman, MHP'nin adayı Ümit Bahtiyar ve DSP'nin adayı Halil Derici facebook'ta sayfa oluşturdu. AKP adayı ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci adına daha önce facebook'ta sayfa oluşturulmuştu.
CHP adayı mimar Hüsamettin Ataman'ın facebook'taki sitesine 126 kişi üye olurken, sayfada, “Havası temiz insanca yaşanacak bir şehir için Ataman Başkan” başlığı kullanıldı. Seçim afişlerinde kullandığı fotoğrafının yanı sıra Ataman ile ilgili köşe yazıları ve projeleri de sayfada yer aldı.
MHP adayı avukat Ümit Bahtiyar için oluşturulan sayfanın ise 197 üyesi bulunuyor. “Değişim Ümit'le başlayacak” sloganı kullanılan sayfada, Ümit Bahtiyar'ın fotoğrafı ve seçim sloganları da bulunuyor.
DSP adayı işadamı Halil Derici için oğlu Hakan Onur Derici tarafından oluşturulan sayfaya ise 51 kişi üye oldu. “Oyum Denizli Belediye Başkan Adayı Halil Derici” başlığı kullanılan sayfada, Derici'nin fotoğrafı yer aldı. Facebook üyelerinden Halil Derici'ye destek verilmesi istendi.
Belediye Başkanı AKP’li Nihat Zeybekci'nin adına daha önce oluşturulan ve oğlu ile birlikte fotoğrafının bulunduğu sayfada ise siyasi sloganlar kullanılmıyor. Başkan Zeybekci, kendisine seçimde başarılar dilenen mesajların yer aldığı sayfadan haberinin olmadığını açıklamıştı.