Siyaset Batı Trakya’daki azınlık eşit vatandaşlık istiyor

Batı Trakya’daki azınlık eşit vatandaşlık istiyor

03.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Başkanı Taner Mustafaoğlu, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Nicolas Matthioudakis’i ziyaret ederek Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a iletilmek üzere mektup sundu.

Batı Trakya’daki azınlık eşit vatandaşlık istiyor


Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşen görüşmenin ardından basına açıklama yapan Mustafaoğlu, görüşmede başbakan Çipras’a kutlama mektubu sunduklarını söyledi. Çipras’ın ilk Türkiye ziyaretinde heyetlerini kabul etmesi veya derneklerini ziyaret etmesi taleplerini başkonsolos Matthioudakis’e ilettiklerini belirten Mustafaoğlu, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan ziyaretleri sırasında buradan oraya göçmüş olan Rum azınlığın derneklerini defarlaca ziyaret ettiğini biliyoruz. Biz de bir eksiğin tamamlanması açısından bir teklifte bulunduk” diye konuştu.
BTTDD’nin mektubunda Çipras’a hitaben “SYRIZA’nın Türk adaylarının aldığı yüksek oylar azınlığımızın sizden ve partinizden beklentisini samimi bir şekilde yansıtmaktadır. Batı Trakya Türk azınlığı Yunanistan’ın ayrılmaz parçası olarak, sizden azınlık konularına olumlu yaklaşımlar beklemektedir. Derneğimizin Batı Trakya’da yaşayan azınlığın eşit Yunan vatandaşı olarak yaşamasını istemekten başkaca bir amacı bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.