Siyaset Baydemir: Durum komşuluğa gidiyor

Baydemir: Durum komşuluğa gidiyor

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “Biz Ankara’daki parlamentonun ne kadar halk varsa hepsinin parlamentosu olmasını isterdik.

Baydemir: Durum  komşuluğa gidiyor

Ama insanlar bir evde birlikte yaşayamıyorsa komşu olsa daha iyidir. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor” dedi. Eski başkanı olduğu İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nin 14’üncü Olağan Genel Kurulu’na katılan Baydemir, kurulda Kürtçe bir konuşma yaptı.
Baydemir, çatışma bölgesinden fotoğraflar göstererek, “Bugün bölgede yaşanan yıkım, çatışmalar ve ölümler için biz ağlarken, Türkiye’nin batısının yüzde 50-60’ı, yaşananlar için ‘Oh olsun’ diyor. Bu gerçeği unutmayalım ve gözümüzü bu gerçeğe kapatmayalım” dedi. Baydemir, şöyle devam etti:
“Biz Ankara’daki parlamentonun Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Farsların ve ne kadar halk varsa hepsinin parlamentosu olmasını isterdik. Hem Anadolu’nun, hem Mezopotamya’nın, hem Kürdistan’ın ve hem de Türkiye parlamentosu olmasını isterdik. Hepimizin çatısı olsaydı. Ancak o kapı Kürtlere kapandı. Şimdiye kadar aynı evde, aynı çatı altında bir yaşam sürdürelim istedik. İnsan bir evde birlikte yaşayamıyorsa bana göre komşu olsa daha iyi. Şimdi durum komşuluğa doğru gidiyor. Bu yaşanan yıkım ve zulüm iyi bir komşuluğa vesile olsun o zaman. Bu zor değil.”

Yazarlar