Siyaset Baykal bayram namazını torunlarıyla kıldı

Baykal bayram namazını torunlarıyla kıldı

30.09.2008 - 10:53 | Son Güncellenme:

.

Baykal bayram namazını torunlarıyla kıldı

MEMLEKETİ Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını tarihi Kalekapısı'nda bulunan Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde torunları Mehmet ve Alican ile beraber kıldı. Baykal, bayram mesajında, “İnsanlarımız kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını ve iktidar, servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı


Bayramın ilk gününü memleketi Antalya'da geçiren CHP Lideri Deniz Baykal'ı sabah erken saatlerde Konyaaltı Caddesi'ndeki evinin önünde CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, İl Başkanı Ömer Melli, torunları Mehmet ve Alican karşıladı. İlk olarak torunlarıyla bayramlaşan Baykal, İl Başkanı Melli'nin kullandığı otomobille Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Beraberindekilerle birlikte meydandan yürüyerek tarihi Kalekapısı'ndaki Tekeli Mehmet Paşa Camii'ne gelen Baykal, ayakkabılarını çıkardıktan sonra eline alarak dolaba kaldırdı. Bayram namazını torunlarıyla aynı safta kılan Baykal, camiden çıkışında yine ayakkabılarını kendisi alarak giydi ve çıkışta da gazetecilere bayram mesajı verdi.

Haberin Devamı

‘ÇOK ACI GÜNLER YAŞADIK’


CHP Lideri, “Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. Bayram, hepimiz için kendimizi sorgulamamız açısından bir fırsattır. Böyle değerlendirmek lazımdır. Dinimizin değerlerini, ilkelerini, özünü hatırlamamız için bir fırsat olmalıdır. Çok acı günler yaşadık. Büyük sıkıntıların içinden geçiyoruz. Böyle bir ortamda, hepimizin birbirimize olan görevlerimizi, sorumluklarımızı, kendimize olan sorumluluklarımızı hatırlamamız lazım” diye konuştu. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Hepimiz İslamiyetin gerçek değerini, ilkelerini, yaşam biçimini hatırlamalıyız. Birbirimize hatırlatmalıyız. İnsanlarımız kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını ve iktidar, servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor. Bayram da bunların sorgulanması için bir fırsattır. Hepimizin daha mütevazi, daha adil, daha güzel bir yaşamı, birbirimize sunabilmesi lazım. Bunun için de kendi kendimizi sorgulamamız lazım. Bunun vesilesi olur. Bu duygular içindeyim. Bütün vatandaşlarımın, bütün Müslümanların bayramını yürekten kutluyorum. Gelecek daha güzel olacak. Yaşadığımız olaylardan ders alacağız. Daha güzelini beraber gerçekleştireceğiz.”


‘KİLO HESABI YAPMADIM’


Baykal, Cumhuriyet Meydanı'nda yürürken gazetecilerle sohbet etti. Bir gazetecinin çay içme teklifini, “Evde çoluk çocuk bekliyor” diyerek çeviren Baykal'ın Ramazan'da kilo verdiği dikkat çekti. Baykal, “Özel bir rejim uyguladınız mı?” sorusuna ise “Kilo verdim. Verirken de öyle kilo hesabı yapmadım. Özel bir rejim programım yok. Yediklerime dikkat ettim” karşılığını verdi. Baykal, İl Başkanı Melli'nin kullandığı otomobile bindiği sırada kendisini Radikal Kemalist Partisi Kurucu Başkanı olarak tanıtan ve akli dengesi yerinde olmayan Yaşar Paşaoğlu, “AKP istifa” diye slogan attı. Paşaoğlu, Baykal'dan beklediği ilgiyi görmedi.

Haberin Devamı


10 BÖREK 6 SİMİT ALDI


CHP Lideri, Konyaaltı'ndaki evine dönmeden önce ilk olarak simit fırınına uğradı. Evinde, eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal Ataman, damadı Halil Ataman ve torunlarıyla yapılacak kahvaltı için 6 simit alan Baykal, daha sonra Antalya'ya özgü serpme böreğin yapıldığı Avcuoğlu Börek Salonu'na uğradı. Börek Ustası Ramazan Avcuoğlu'nun börek açmasını izleyen Baykal, 5 kıymalı 4 peynirli ve 1 ıspanaklı börek siparişi verdi. Börekler hazırlanırken Baykal, yakın arkadaşları Atanur Göncü, Kadir Yakut ve partilerle çay içip sohbet etti. Deniz Baykal, masalarına gelen bir porsiyon böreği ise kendisini takip eden basın mensuplarına ikram etti. Baykal, 10 börek için 32 YTL ödeyerek Konyaaltı Caddesi'ndeki evine döndü.