Siyaset ‘Baykal’ı da tutuklayın!’

‘Baykal’ı da tutuklayın!’

04.09.2009 - 01:14 | Son Güncellenme:

923 sayfalık yazılı savunmasını tamamlayan Çetinbaş, Taksim toplantılarının da Ergenekon ile ilgisinin bulunmadığını belirterek ‘Denktaş, Ağar, Baykal gibi isimler bu toplantılara katıldı. O zaman bu kişiler de tutuklanmalıdır’ dedi

‘Baykal’ı da tutuklayın’

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen 1. Ergenekon davasının 110. duruşması dün yapıldı. Duruşmasında eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu’nun avukatı Metin Çetinbaş, 923 sayfalık yazılı savunmasını tamamladı.
Alemdaroğlu’nun örgüt yöneticisi olmadığını, Taksim toplantılarının da Ergenekon ile ilgisinin bulunmadığını söyleyen Çetinbaş, “Rauf Denktaş, Mehmet Ağar, Deniz Baykal, Zeki Sezer, birçok bakan ve üst düzey yönetici de Taksim toplantılarına konuşmacı olarak katıldı. O zaman bu kişiler de tutuklanmalıdır. Talatpaşa Komitesi’nin toplantılarına katılan başta Denktaş olmak üzere komite üyeleri de tanık olarak dinlenmelidir” dedi.
12 duruşma öncesi başladığı savunmasına kaldığı 855. sayfadan okumaya devam eden Çetinbaş, müvekkilinin iddianamede yer alan telefon görüşmelerine değindi. Çetinbaş, bu görüşmelerin “özel hayat niteliğinde olduğunu ve suç unsuru oluşturmayacak nitelik taşıdığını” belirterek, savcıların suç işlediğini öne sürdü. Çetinbaş, “Savcıların işledikleri suçlar nedeniyle hesap vereceklerinin unutulmaması gerektiğini” söyledi.
“Suç delili gibi takdim edilen şey, özel hayatın ihlali mahiyetinde bir delildir” diyen Çetinbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suçlamalar komplodur. Hayali Ergenekon örgütü ve terör örgütüyle ilgili somut deliller olmadan yapılan arama, yakalama ve el koyma kararları hukuka aykırıdır. Müvekkilimin yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını ve duruşmalardan vareste tutulmasını istiyoruz.”

Perinçek teşekkür etti
Tutuklu sanıklardan İP lideri Doğu Perinçek, Çetinbaş’a teşekkür ederek, “Hepimizi savundunuz, örgüt avukatı oldunuz” dedi.
Perinçek, sanıklardan emekli Tuğg. Veli Küçük ve Tuncay Güney ile hiçbir görüşmesinin bulunmadığını belirtti. Örgüt belgesi olduğu öne sürülen ‘Lobi Belgesi’nin kendisi ile bir alakasının olmadığını kaydeden Perinçek, bu belgeyi yazanın şerefsiz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ERGENEKON SANIĞI:
Kışın bırakmayın kalacak yerim yok

Ergenekon iddianamesinde Fatih’te istihbari faaliyet yürüttüğü öne sürülen Kuvay-i Milliye Derneği’nin çaycısı sanık Erol Ölmez mahkemeye sunduğu dilekçede, kışın tahliye olmak istemediğini belirtti. Ölmez, “Beni bu zamanlarda tahliye ederseniz hayata atılırım. Yok beni kışın tahliye etmek isterseniz bunu kabul edemem. Kışın kalacak evim yok” dedi. Bu arada, sanık Prof. Emin Gürses, dünkü duruşmada koğuş arkadaşı olan Doç. Dr. Ümit Sayın’ın tahliyesini isteyerek, “Altını 18 aydır ben temizliyorum. Buna rağmen aleyhimde ifade veriyor” diye konuştu.