Siyaset Baykal: Org. Başbuğ’un açıklaması nefsi müdafaa

Baykal: Org. Başbuğ’un açıklaması nefsi müdafaa

18.12.2009 - 01:48 | Son Güncellenme:

CHP lideri Baykal, Org. Başbuğ için “Şikâyetini hükümete anlatarak bir çare bulamamış ki şimdi kamuoyuna anlatıyor” yorumunu yaptı

Baykal: Org. Başbuğ’un açıklaması nefsi müdafaa

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un Trabzon’daki açıklaması için, “Bu doğal bir tablo değil. Öyle anlaşılıyor ki bir nefsi müdafaa psikolojisi ortaya çıkmış. Şikâyetini hükümete anlatarak bir çare bulamamış ki şimdi kamuoyuna anlatıyor” yorumunu yaptı.
Baykal’ın CNN Türk’te yayımlanan Ankara Kulisi programında Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila ve Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin’in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

‘Bu doğal bir tablo değil’
TÜRKİYE’DEKİ KRİZİ YANSITIYOR: Bizatihi böyle bir açıklamanın (Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un) yapılmış olması, içeriğinde söylenen sözleri bir yana bırakarak, Türkiye’nin yaşamakta olduğu krizi yansıttığı kanısındayım. Bu doğal bir tablo değil. Öyle anlaşılıyor ki bir nefsi müdafaa psikolojisi ortaya çıkmış. Kendini anlatma duygusu ortaya çıkmaya başlamış ve bunu çarpıcı biçimde kamuoyu önünde açıklık kazandırma gereği duyulmuş. Bu tabii üzüntü verici bir olay Türkiye’de kurumların böyle sıkıntılara sürüklenmiş olması.

‘Yönetim zafiyeti var’
HÜKÜMETE ANLATMASI YETMEMİŞ: Daha önce de ‘psikolojik asimetrik harekat şikayetimi hükümete söyledim’ demiş, ben de gazetecilere ‘hükümetin bilgisi, himayesi olmadan’ yapılamaz demiştim. Çok net, böyle olduğu belli. Öyle anlaşılıyor ki hükümete anlatmış olması yetmemiş şimdi geldiğimiz noktada kamuoyuna anlatma ihtiyacı hissediyor. Şikâyetini hükümete anlatarak bir çare bulamamış ki şimdi kamuoyuna anlatıyor. Türkiye’nin bir yönetim boşluğu zafiyeti içinde olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.