Siyaset ‘Baykal ve Erdoğan’ı da görmek istiyoruz’

‘Baykal ve Erdoğan’ı da görmek istiyoruz’

26.09.2008 - 00:45 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın canlı yayındaki tartışması İstanbul’daki kahvehanelerde büyük bir ilgiyle izlendi

‘Baykal ve Erdoğan’ı da görmek istiyoruz’

Bu tür programların devamını bekleyen vatandaş, “Baykal ve Erdoğan’ı da ekranda görmek isteriz” dedi.
Saatler 14.30’u gösterdiğinde her yerde olduğu gibi Eyüp’teki Marmara Kıraathanesi’nde vatandaş, televizyonun başına toplandı. Kıraathanenin müdavimleri, iskambili, okeyi bırakıp Kılıçdaroğlu ve Fırat arasındaki 1.5 saat süren tartışmayı izledi.
İki siyasetçinin söyledikleri karşısında izleyiciler de kendi arasında tartıştı. Program bittiğinde vatandaşların ortak görüşü, “Hayret ilk kez küfürsüz kavgasız seviyeli bir siyasi tartışma gördük” oldu.

‘Meydana çıksınlar’
Tartışmayı sonuna kadar izleyen kamu emeklisi Salih Karaca (53), “Programı çok beğendim. Siyasetçiler işte böyle halk karşısına geçip hesap vermeli. Bu tip programların devam etmesini dilerim. Ancak biz milletvekillerinden çok Deniz Baykal ve Recep Tayyip Erdoğan’ı ekranda görmek isteriz. Çocuklar gibi mahalle kavgası yapmalarına gerek yok. Meydana çıkıp herkesin ortasında konuşsunlar. O zaman anlayalım kimin doğruyu söylediğini” dedi.
Serbest meslek sahibi Mustafa Kenç (41) ise, “Tartışmada CHP’li Kılıçdaroğlu’nu haklı gördüm. Bu konuşmalarındaki samimiyetten de belli oluyor. Ancak Kılıçdaroğlu ne kadar haklı çıkarsa çıksın AKP iktidar gücünü kullanarak olayı kendi lehine çevirecektir. Aysun Kayacı’nın ‘dağdaki çoban’ olayında ve Ergenekon’da yaptığı gibi. Kendi yolsuzluklarını kapatmak için sürekli ‘dalga’ dedikleri yeni operasyonlar yapıp gündemi değiştiriyorlar. Burada da böyle yaparlar” dedi.

Tercih okeyden yanaydı
Küçükçekmece’deki Ganyan Kıraathanesi’nin müdavimleri ise televizyondaki tartışmaya ilgi göstermedi. Televizyon açık olmasına rağmen, müşteriler okey ve at yarışı oynamayı tercih etti. 20-30 müşterinin bulunduğu kahvede sadece iki kişi tartışmayı izledi. Okey oynayan müdavimler, “Tartışma ilginizi çekmiyor mu?” sorusuna, “Neden izleyelim ki? Hangisinin bize faydası var?” cevabını verdi.