Siyaset ‘Bayramı herkes kutlamalı’

‘Bayramı herkes kutlamalı’

31.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gül, “Valilere yazı yazdık. ‘Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlansın’ dedik. Üzücü şeyler oldu. Umarım bu son olur. Cumhuriyet Bayramı’nı herkes kutlamalı. Herkes kimseyi rahatsız etmeden bayramı kutlamalı” dedi

‘Bayramı herkes kutlamalı’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk kez Çankaya Köşkü’nde, evsahipliğinde düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda, dün Ankara’da yaşanan arbede görüntüleri için, “Tabi, arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Aslında biz valilere yazı yazdık. Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlansın dedik. Üzücü şeyler oldu. Umarım bu son olur. Cumhuriyet Bayramı’nı herkes kutlamalı. Herkes, kimseyi rahatsız etmeden bayramı kutlamalı, benim düşüncem bu” dedi. Gül, açlık grevleri konusunda da “Bir an önce bitirin çağrısı yapıyorum. Türkiye’de eskiden de böyle olaylar yaşandı. Artık ifade özgürlüğü var. Bu olmasa belki başka yollar düşünülür. Artık her şey söylenebiliyor. En aykırı talepler bile şiddet olmadan konuşulabilir. Şiddet olmadığı takdirde her şeyi konuşarak ikna ederek büyük problemleri halledebiliriz” diye konuştu.

Biz valilere yazı yazdık’
Gül, resepsiyonda, Ulus’tan Anıtkabir’e yürümek isteyenlere yönelik müdahalenin anımsatılması üzerine, “Tabi, arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Aslında biz valilere yazı yazdık. Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlansın dedik. Üzücü şeyler oldu. Umarım bu son olur. Cumhuriyet Bayramı’nı herkes kutlamalı. Herkes, kimseyi rahatsız etmeden bayramı kutlamalı, benim düşüncem bu” dedi.
‘Detaya girersem polemik olur’
Gül, “CHP lideri, yasaklandığı için Çankaya’ya çıkmayacağını söyledi. CHP’liler, ‘Gül, yasaklarla ilgili bir şey söyleseydi, çıkardık’ dediler. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Ben o konulara girersem doğru olmaz, detaya girersem polemik olur” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Bin 150 kişiyle tokalaştı
Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için bazıları eşli olmak üzere toplam bin 671 davetiye gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, resepsiyona gelen bin 150 kişi ile
tokalaştı.

‘Bayramı herkes kutlamalı’

Uzman çavuş davet edildi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi ile birlikte verdiği resepsiyonda, toplumun bütün kesimlerinin temsilcilerinin yer almasına özen gösterildi. Resepsiyona komutanların yanı sıra Ankara Garnizonu’nda görev yapan bir uzman çavuş eşi ile birlikte “uzman çavuşları” temsilen davet edildi.

Nazmiye Muslu Köşk’te
Cumhur-başkanı Abdullah Gül, çok sayıda sporcuyu da 29 Ekim resepsiyonuna davet etti. Milli tekvandocu Nur Tatar, milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda halterde dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan Nazmiye Muslu’nun da aralarında bulunduğu sporcular ile Voleybol Avrupa Genç Kızlar Şampiyonu olan Türk Milli Takımı’nın oyuncuları resepsiyona katıldı.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçisi katıldı
Resepsiyona, Ankara’da görev yapan büyükelçiler de davet edildi. Bazı ülkelerin büyükelçileri Köşk’e, geleneksel milli kıyafetleri ile geldi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de resepsiyona katıldı.

‘Bayramı herkes kutlamalı’

Türk, Sakık’la birlikte geldi
Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekili Sırrı Sakık resepsiyona birlikte geldi. Türk ile Sakık’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaşılanmasının görüntülerine, Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde de yer verildi.

‘Derin düşünün’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği resepsiyon, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ile BDP milletvekillerini de ilk kez resmi bir davette aynı çatı altında buluşturdu. Gül; Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile BDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder’i kendisinden randevu talebinde bulunmaları üzerine 9 Ekim’de Köşk’te kabul etmişti. Gül, resepsiyonda basın kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı sohbette, “BDP ile yeniden bir temasınız söz konusu olabilir mi? Yani onlarla yeniden görüşüp aracı olmaları gibi bir şey belki...” sorusu üzerine, “Bunlar çok kapsamlı derinlemesine düşünülmesi gereken konular. Yoksa çok büyüyünce işin içinden çıkılmaz oluyor” dedi.
AYDIN HASAN Ankara

Haberin Devamı

Magazin dünyasından az katılım
Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyana sanatçılar Burak Kut ile Tan Sağtürk de eşleri ile birlikte katıldı. Bu yılki resepsiyona sanat ve magazin dünyasından katılımın zayıf olması dikkati çekti.

‘Bayramı herkes kutlamalı’

Savcılar ve hakimler resepsiyonda buluştu
Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu’nun Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği resepsiyona önemli davalara bakan bazı hakimler ve savcılar da katıldı. Emekli İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, özel yetkileri kaldırılan Başsavcı Vekili Fikret Seçen, “Ergenekon savcısı” olarak bilinen ancak özel yetkileri kaldırılan Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız, Odatv ve ‘Cübbeli Ahmet Hoca’nın da yargılandığı Karagümrük çetesi davası gibi davalara bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci sohbet etti.
ESRA ALUS İstanbul