Siyaset BDP meclis dışındaki ilk grup toplantısını Hakkari'de yapıyor

BDP meclis dışındaki ilk grup toplantısını Hakkari'de yapıyor

16.03.2010 - 15:52 | Son Güncellenme:

.

BDP meclis dışındaki ilk grup toplantısını Hakkaride yapıyor

BARIŞ ve Demokrasi Partisi(BDP) Meclis dışındaki ilk grup toplantısını Hakkari'de yapıyor. Grup toplantısı için Hakari'ye gelen DTP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve milletvekilleri, kentin 25 kilometre dışındaki Çiftlik mevkine gelerek buradan konvoy eşliğinde Hakkari'ye girdi. Kent merkezinde BDP'lileri yaklaşık 2 bin kişi çoşkuyla karşıladı.

Konvoy eşliğinde Hakkari kent merkezine gelen Demirtaş ve milletvekilleri burada halkı selamladıktan sonra belediye binasına geçti. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binasında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri vatandaşlara tek tek tanıtıldı. Daha sonra Demirtaş, burada halka hitaben bir konuşma yaptı. BDP Genel Başkanı Demirtaş Hakkari'de olmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Demirtaş, Hakkari'de tarihi bir anı yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Hakkari kolay Hakkari olmadı. Tarih boyunca zülme, boyun eğmemiş, bu kentte olmak, bu kentin halkı ile buluşmak, bu halkın siyasi temsilcisi olmak tarih şeref ve onurdur. Büyük bedellerle gelinen bu noktada burada kırılan kolumuzu onarmaya geldik. Sizlerin şahsında yenilgiye uğramış, zülum yönetiminin iflasını ilan etmeye geldik. Hakkari kendi siyasi devrimini yapmıştır. Bedel ödeyen şehitler olmak üzere halkımıza, analarımıza, herkese şükranlarımızı sunmaya geldik. Bu memleketin sürgün yeri değil, halkın yüreği, kalbi olduğunu ilan etmeye geldik. Bu yıl Nevruz ateşini Hakkari topraklarında yakıp, zülmun iradesinin burada olduğu mesajını vermek istedik. Barış ve çözüm ateşini, Gever'den (Yüksekova) dan yakacağız. Bu halkı tanımayan görmezden gelenler, bu halkın iradesini tanımayanlara, bu halkın nasıl erdemli olduğunu göstermek istiyoruz. Biz burada dünyaya barış mesajı verirken, kendi içimizde de barışı sağlamalıyız. Kan davası gibi sorunları, töre gibi geri kalmış kültürleri buradan atmalıyız." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından BDP'liler öğlen yemeğine geçti. Grup toplantısının ise akşam saatlerine doğru yapılacağı belirtildi. Bu arada BDP'liler gelmeden önce kentte temizlik çalışmasının yapıldığı dikkat çekerken, çok yoğun bir güvenlik önleminin de alınmadığı gözlendi. Belediye toplantı salonunda yapılacak olan BDP'nin grup toplantısına Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Milletvekileri Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Osman Özçelik, Nuri Yaman, Sırrı Sakık, Sebahat Tuncer, Pervin Buldan, Şerafettin Halis, Sevahir Bayındır, Hamit Geylani, Eski DTP'nin Genel Başkanı Demir Çelik, Parti meclis üyeleri, merkez yürütme kurulu üyeleri katılacak.

BDP lilerin karşılandığı çiftlik mevkinde bulunan bir tepenin yamacına bazı gençler tarafından taşlarla PKK Apo yazdıkları da görüldü