Siyaset BDP TBMM'de grubunu kurdu

BDP TBMM'de grubunu kurdu

24.12.2009 - 17:48 | Son Güncellenme:

.

BDP TBMMde grubunu kurdu

Kapatılan DTP’nin ardından Barış ve Demokrasi Partisi 20 milletvekili ile TBMM grubunu kurdu. Kapatılan DTP’nin Grup Amiri Mehmet Ali Oral tarafından Meclis Başkanlığı’na iletilen kuruluş dilekçesinde Uras’la birlikte 20 milletvekilinin ismi bulunuyor. BDP grubunun kuruluş dilekçesi yarın Meclis Genel Kurulu’nda okunacak ve ardından da Genel Kurul’da, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararının ardından sökülen DTP tabelasının yerine Barış ve Demokrasi Partisi talebası asılacak.DTP’nin kapatılmasıyla 6’ya düşen TBMM’de temsil edilen siyasi parti sayısı yeniden 7’ye yükselecek. Grubu olan parti sayısı da yine 4’e çıkacak.

Haberin Devamı

BDP Genel Başkanı Demir Çelik’in parti genel merkezinde yaptığı ‘grubumuz yarın kurulacak’ açıklamasının ardından BDP hemen harekete geçti ve TBMM grubunu kurdu. Grup kurma konusunda bugün harekete geçilmesinin nedeninin ise önümüzdeki hafta yılbaşı tatili nedeniyle TBMM’nin çalışmama ihtimaline karşı, grup kurma kararının Meclis Genel Kurulu’nda yarın okunmasını sağlamak olduğu kaydedildi. BDP’nin grup kurma dilekçesi ise kapatılan DTP’nin Grup Amiri Mehmet Ali Oral tarafından Meclis Başkanlığı’na iletildi.

-URAS DA GRUP LİSTESİNDE-

BDP Genel Başkanı Demir Çelik’in imzasını taşıyan dilekçede "Barış ve Demokrasi Partisine, TBMM’nin 20 milletvekili üye olmuştur. BDP Genel Başkanı Demir Çelik’in imzasını taşıyan 20 milletvekili ile Meclis grubumuzu oluşturmuş bulunmaktayız"denildi. Dilekçede ise Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akad Ata, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Van Milletvekili Özdal Üçer, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın ismi bulunuyor.

Haberin Devamı

-BDP TABELASI ASILACAK-

BDP’nin grup kurma dilekçesi yarın Meclis Genel Kurulu’nda okunacak. Ardından da, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararıyla Genel Kurul salonundaki tabelası sökülen DTP’nin yerine Barış ve Demokrasi Partisi’nin tabelası asılacak.

BDP’nin kurulmasıyla TBMM’deki parti sayısı yeniden 7’ye yükselirken grubu bulunan siyasi parti sayısı da yine 4 oldu. (