Siyaset BDP'liler grup toplantısı için Hakkari'de

BDP'liler grup toplantısı için Hakkari'de

16.03.2010 - 17:22 | Son Güncellenme:

.

BDPliler grup toplantısı için Hakkaride

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ve milletvekilleri, Meclis dışında ilk parti grup toplantısını yapmak üzere Hakkari'ye geldi. Kentin 25 kilometre dışındaki Çiftlik mevkine gelerek buradan konvoy eşliğinde kent merkezine gelen BDP'lileri yaklaşık 2 bin kişilik bir kalabalık karşıladı.

Konvoy eşliğinde bugün saat 14.00'de Hakkari kent merkezine gelen Demirtaş ve milletvekilleri burada halkı selamladıktan sonra belediye binasına geçti. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binasında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri vatandaşlara tek tek tanıtıldı. Daha sonra Demirtaş, burada halka hitaben bir konuşma yaptı. Demirtaş Hakkari’de olmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Hakkari’de tarihi bir anı yaşadıklarını belirten Demirtaş şöyle konuştu: “Hakkari kolay Hakkari olmadı. Tarih boyunca zulme, boyun eğmemiş, bu kentte olmak, bu kentin halkı ile buluşmak, bu halkın siyasi temsilcisi olmak tarih şeref ve onurdur. Büyük bedellerle gelinen bu noktada burada kırılan kolumuzu onarmaya geldik. Sizlerin şahsında yenilgiye uğramış, zulüm yönetiminin iflasını ilan etmeye geldik. Hakkari kendi siyasi devrimini yapmıştır. Bedel ödeyen şehitler olmak üzere halkımıza, analarımıza, herkese şükranlarımızı sunmaya geldik. Bu memleketin sürgün yeri değil, halkın yüreği, kalbi olduğunu ilan etmeye geldik. Bu yıl Nevruz ateşini Hakkari topraklarında yakıp, zülmun iradesinin burada olduğu mesajını vermek istedik. Barış ve çözüm ateşini, Gever’den (Yüksekova) dan yakacağız. Bu halkı tanımayan görmezden gelenler, bu halkın iradesini tanımayanlara, bu halkın nasıl erdemli olduğunu göstermek istiyoruz. Biz burada dünyaya barış mesajı verirken, kendi içimizde de barışı sağlamalıyız. Kan davası gibi sorunları, töre gibi geri kalmış kültürleri buradan atmalıyız.” Yapılan konuşmaların ardından BDP’liler öğlen yemeğine geçti. Grup toplantısının ise akşam saatlerine doğru yapılacağı belirtildi.

OLAY ÇIKARMAK İSTEYEN GRUBU POLİS DAĞITTI BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasını ardından kalabalık sessizce dağılırken, 50 kişilik bir grup ise Dağ Göl Mahallesi’nde olay çıkardı. Yola barikat kurararak slogan atan grup, yakında bulunan askeri lojmanlara da taş atınca olay yerine çevik kuvet polisleri sevk edildi. Polis, toplanan kalabalığı gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Polisin müdahalesi sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu grup, mahalle aralarına dağıldı. Olayın yaşandığı bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

BDP’liler gelmeden önce kentte temizlik çalışmasının yapıldığı dikkat çekerken, çok yoğun bir güvenlik önleminin de alınmadığı gözlendi. Belediye toplantı salonunda yapılacak olan BDP’nin grup toplantısına Genel Başkan Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Milletvekileri Emine Ayna, Ayla Akat Ata, Osman Özçelik, Nuri Yaman, Sırrı Sakık, Sebahat Tuncer, Pervin Buldan, Şerafettin Halis, Sevahir Bayındır, Hamit Geylani, BDP’nin eski Genel Başkanı Demir Çelik, Parti meclis üyeleri, merkez yürütme kurulu üyeleri katılacak.

Bu arada BDP'lilerin karşılandığı Çiftlik Mevkiinde bir tepenin yamacına bir grup genç tarafından taşlarla ‘PKK Apo’ yazıldığı görüldü.