Siyaset Beklenen randevu

Beklenen randevu

30.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün, saat 15.00’te Başbakan Erdoğan ile görüşecek olan Leyla Zana, “Hiçbir savaş sonsuza kadar devam etmez” dedi

Beklenen randevu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kürt sorununu Tayyip Erdoğan’ın çözeceğine inanıyorum. Buna dair inancımı da umudumu da yitirmedim” diyen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile bugün saat 15.00’te Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüşecek.
Erdoğan, kendisinden Kürt sorununun çözümüne yönelik randevu isteyen Zana’ya bugün öğleden sonra için randevu verdi. Erdoğan bugün 15.00’te Başbakanlık Resmi Konutu’nda Zana ile biraraya gelecek. Erdoğan, görüşmede Kürt ve terör sorununun çözümüne yönelik Zana’nın görüşlerini dinleyecek. Erdoğan’ın da Kürt ve terör sorununun çözümüne yönelik BDP’nin tavrını eleştirmesi ve hükümetin sorunun çözümüne yönelik çabalarını anlatması bekleniyor.

Zana Cizre’de konuştu
Erdoğan görüşme sonrası da saat 17.00’de Ak Parti Ankara İl Kongresine katılacak. 19 Mayıs Stadyumu’nda yapılacak il kongresinde Erdoğan’ın Zana görüşmesinin içeriğine yönelik mesajlar vereceği öğrenildi. Zana’nın Erdoğan’la yapacağı görüşme, BDP grubunda rahatsızlık yaratmıştı. Milletvekilleri, Zana’nın bu girişimi ile kendisine, “parti üstü” bir rol biçtiğini, bunun yanlış olduğunu belirtirken, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Partimiz adına ve partimizin onayı ile yapılan bir görüşme değil” demişti.
DHA’nın haberine göre de Zana, 2007 yılında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren eski DEP Milletvekili Orhan Doğan’ın mezarı başında yaptığı konuşmada, “Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiç bir savaş sonsuza kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır” dedi.

Yazarlar