Siyaset Beni satın alacak parayı rabbim yaratmadı

Beni satın alacak parayı rabbim yaratmadı

16.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genel Kurul’da CHP’li Kulkuloğlu ile Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş arasında, Elitaş’a ait olduğu iddia edilen Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili sert tartışma yaşandı

Beni satın alacak parayı rabbim yaratmadı

TBMM Genel Kurulu’nda, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu arasında, Elitaş’a ait olduğu iddia edilen, Kayseri Şeker Fabrikası yolsuzluğu ile ilgili bir ses kaydı nedeniyle sert tartışmalar yaşandı.
CHP’li Kulkuloğlu, dinleme kayıtlarda Elitaş’ın istediği 500 bin TL’yi alamadığı için Kayseri Şeker Fabrikası’yla ilgili yargı kararına müdahale edildiğini savununca tartışma başladı. Tartışma resmi tutanaklara özetle şöyle yansıdı:
Haydar Akar (CHP Koceli): Kayseri Şeker Fabrikası’na ilişkin yargı kararına müdahaleniz oldu mu?
Elitaş: Bir kişi dinlenirken o kişiyle ilgili konuşmalarım da takılmış. Yargıya müdahale değil. Bunlarla yaptığım mücadele takdir edilmesi gerekirken, “Yargıya müdahale ettiniz” diye ithamda bulunuyorsunuz.
Dilek Akagün Yılmaz (CHP/Uşak): Sayın Elitaş, dinleme kayıtlarını dinledim, yargıyı etkileme suçunu işlediğinizi iddia ediyorum.
Elitaş: Yanlış şekilde kurgulanmış, senaryolaştırılmış ve başkalarına servis edildiği şekilde değil.
Kulkuloğlu: Yalan söylüyorsun.
Elitaş: Sus, sen otur yerine, sus! Sen kendi ses kayıtlarından bahset.
Yılmaz: Sayın Elitaş, hâkimi etkiliyorsunuz.
Elitaş: Hanımefendi, yargıyı etkileyebilmem için hâkimin farklı bir karar vermesi gerekir.
Kulkuloğlu: Meclis kürsüsünde dinleteceğim, sizin rüşvet istediğinize dair belge vereceğim. Meclis’in kürsüsünde yüzüne vurmayan namerttir.
Mehmet Cemal Öztaylan (MHP/Balıkesir): Yeter artık, burası mahkeme değil ki! Kavgalarını başka yerde halletsinler, bize ne!
Kulkuloğlu: Salı günü hakkınızda suç duyurusunda bulunacağımı açıklıyorum.
Elitaş: Elhamdülillah, bugüne kadar, bilerek şuradan bir kör kuruş geçmedi. Hamdolsun rüşvet yemedim, yiyene de fırsat vermedim. Bakın, daha beni satın alacak parayı bankalar basmadı, rabbim o parayı yaratmadı daha. Alnım açık söylüyorum, beni satın alacak parayı Rabbim daha yaratmadı.