Siyaset Berlin’de Ermeni oylaması protestosu

Berlin’de Ermeni oylaması protestosu

29.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sözde Ermeni Soykırımı’nın anma günü olarak kutlanması için Almanya’da 2 Haziran’da yapılacak oylamayı protesto etmek için Berlin’e giden Doğu Perinçek, açıklamalarda bulundu.

Berlin’de Ermeni oylaması protestosu

Perinçek, “’Soykırımı ancak o ülkenin yetkili mahkemesi yani yerel mahkemesi karar verebilir veya uluslararası ceza mahkemesi verebilir’ diyor. Parlamentoların, hükümetlerin, belediyelerin ve diğer bütün kurumların soykırım konusunda bir hüküm kurma yetkisi yok. Bu, Borussia Dortmund-Bayern Münich maçında gol karar vermeye benzer. O maçta topun çizgiyi geçip geçmediğine Alman Meclisi karar verebilir mi? Onun için Alman Meclisi’nin önüne kadar gideceğiz. ‘Sen yetkili değilsin’ diyeceğiz” dedi.

Perinçek, Amerikalı askerlerin PYD armasını takmaları konusunda “Amerika zaten açık açık PYD’yi destekliyor. Türkiye bugün PKK’yı hendeklere gömerken, Amerikan planlarını da hendeklere gömüyor” dedi.

Binlerce kişi katıldı
Akşam saatlerinde Berlin’de, yaşayan Türkler protesto yürüyüşü düzenledi.. Türk sivil toplum örgütlerince düzenlenen gösteride Potsdamer Platz Meydan’ında toplanan binlerce kişi, Wilhelmstrasse Caddesi üzerinden Federal Meclis’in yakınında bulunan tarihi Brandenburg Kapısı’na kadar yürüdü. Türk, Alman, Azerbaycan ve Doğu Türkistan bayrakları taşınan gösteride, “Vatan savunduk” ve “Yaşasın Türkiye” sloganları atıldı. Yürüyüşe Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ile Enis Öksüz de katıdı.

Yazarlar