Siyaset ‘Bir haftaya bütün adaylar açıklanır’

‘Bir haftaya bütün adaylar açıklanır’

07.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Bir hafta içinde biz bütün adaylarımızı açıklamış oluruz” dedi.

‘Bir haftaya bütün  adaylar açıklanır’

CNN Türk’te gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özhaseki, AK Parti teşkilatına ve milletvekillerine mevcut belediye başkanları hakkında görüşlerin sorulduğunu hatırlattı. Özhaseki, “Bu dönem başlattık, müfettiş arkadaşlar gönderdik bütün şehirlere, ilçelere, büyük illere. 12 yardımcı arkadaşım var, eski belediye başkanlarından oluşuyor. Hep beraber çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız 5’er, 8’er kişilik ekipleriyle bir şehre gidiyorlar. Orada il teşkilatına uğruyor, selam veriyor, diyorlar ki; ‘Bize müsaade, bizim işimize karışmayın’ dışarıya çıkıyor o arkadaşlar. Sokak sokak geziyorlar, esnafa uğruyorlar, STK’lara uğruyorlar” dedi.

Haberin Devamı

“AK Parti bütün belediye başkan adaylarını ne zaman açıklayacak” sorusuna Özhaseki, “Zannedersem önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız MYK ve MKYK’daki arkadaşlarımızı görevlendirecek, o şehirlerin tespit ettiğimiz adaylarını gidip açıklayacaklar. Öyle zannediyorum ki; bir hafta içinde biz bütün adaylarımızı açıklamış oluruz” yanıtını verdi.

Bir kavgam yok

Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda da Mansur Yavaş’la yapacağı yarışın hatırlatılıp, “Rahat geçer mi” diye sorulması üzerine Özhaseki, “Bütün seçim yarışları çekişmelidir. Ben olaya şöyle bakıyorum. Siz eğer doğruları söyleyerek yola çıktıysanız ve kendi açınızdan yapacağınız iş belliyse çok rahat olursunuz. Seçim stratejiniz belliyse, çok rahat olursunuz. İçinizde de rahat olursunuz, seçmenler de rahat olur. Rahat kazanırım demekten ziyade şunu söylemeye çalışıyorum. Benim karşı tarafla bi derdim ya da problemim yok. Bir kavgam da yok. Kendimi ve projelerimi anlatacağım ve ben de Ankara’ya vereceğim hizmeti kariyerimde daha önce tek tek uygulamış bir insanım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda edindiğim tecrübe ile de bu seçim sürecini çok rahat atlatabilirim diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Gökçek’in tarzı benden farklı’

Melih Gökçek’le aralarında bir sorun olup olmadığına dair soru üzerine Özhaseki, “Melih Bey’la 30 yıldır tanışıyoruz. Arkadaşlığımız var, dostluğumuz var. Ara ara kırgınlığımız olur, onları da kısa sürede gideririz. Melih Gökçek Ankara’da çok iş yaptı. Melih Bey’in yaptıkları inkar edilemez. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Melih Bey’in tarzı benden farklı. Ben kendi yaptığım belediye başkanlığı döneminde hiç tweet falan atmadım. sosyal medyayı çok kullanmadım. Kimseyle çekişme içinde de olmadım. Bu benim tarzım” dedi.