Siyaset Birdal davası karara kaldı

Birdal davası karara kaldı

18.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Birdal davası karara kaldı

Birdal davası karara kaldı


Ankara Milliyet


       İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) eski Genel Başkanı Akın Birdal'a, 12 Mayıs 1998'de düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili dava karar aşamasına geldi.
       "Cürüm işlemek için silahlı çete oluşturdukları, siyasi amaçla adam öldürmeye tam teşebbüste bulundukları ve bu suçlara iştirak ettikleri" gerekçesiyle, 17 sanığın yargılanmasına dün Ankara 1 Nolu DGM'de devam edildi.
       Davanın dünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Hasan Hasanoğlu, Bahri Eken, Mehmet Cemal Kulaksızoğlu, tutuksuz sanıklar Oya Kaya, Ayfer Çakar ve avukatları ile müdahil Akın Birdal'ın avukatları katıldı. Müdahil Birdal ise gelmedi.
       Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanıklar Demir Demirok ve Semih Tufan Gülaltay'ın hasta olduğuna dair rapor ile diğer sanıkların kendi istekleriyle gelmediklerine dair yazının cezaevi müdürlüğünce gönderildiğini bildirdi.
       Müdahil avukatı Yusuf Alataş, CMUK'ta "kararın, sanıkların yüzlerine karşı okunacağı" yönünde bir hüküm yer almadığını kaydederek, sanıkların son sözlerinin sorulduğunu ve bu nedenle de davanın bitirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, sanıkların gelecek oturumda hazır edilmeleri açısından duruşmadan bir hafta önce Ankara Merkez Kapalı ve Ceza Tutukevi'ne sevklerinin yapılması için cumhuriyet savcılığına yazı yazılmasına, suçun vasıf ve mahiyetine ve mevcut delil durumuna tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.
       Karadeniz, sanıkların mazeretlerinin kabulüne, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, gelecek duruşmaya gelmedikleri takdirde gıyaplarında davanın bitirilmesine ve müzekkerenin sanıklara faksla bildirilmesine karar verildiğini açıklayarak, duruşmayı erteledi.