Siyaset Biri orduevinde, biri askeri lojmanda

Biri orduevinde, biri askeri lojmanda

02.07.2008 - 00:34 | Son Güncellenme:

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, MUDEKO Lojmanları içindeki dairesinde, emekli Orgeneral Şener Eruygur ise Merkez Orduevi’nde polis tarafından mahkeme kararıyla gözaltına alındı

Biri orduevinde, biri askeri lojmanda

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, içinde Kara Harp Okulu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı, Merkez Orduevi ve Kirazlıdere mevkiinde çok sayıda komutanlığın yer aldığı geniş bir askeri bölge içinde bulunan, MUDEKO Lojmanları olarak tanımlanan kampus içindeki dairesinde gözaltına alındı.
Lojmanlar, Merkez Orduevi ile EDOK Komutanlığı’nın bulunduğu bölgedeki askeri alan içinde yer alıyor. Bu nedenle polisin Tolon’u gözaltına alabilmesi için Ankara Merkez Komutanlığı aracılığıyla askeri yetkililer bilgilendirildi.
Emekli Orgeneral Şener Eruygur da ikamet ettiği Merkez Orduevi’nde gözaltına alındı. Polisler ellerindeki mahkeme kararıyla gittikleri orduevi yönetimine bilgi vererek Eruygur’un aşağıya davet edilmesini istedi.
Lobiye inen Eruygur’a mahkeme kararı gösterildi ve gözaltına alınarak Ankara Emniyeti’ne götürüldü.

‘İzin almaya gerek yok’
Askeri Yargıtay eski Genel Sekreteri Ali Fahir Kayacan, Ergenekon soruşturması kapsamında askeri lojmanlardan gözaltına alınan emekli Orgeneral ve Jandarma eski Genel Komutanı Şener Erguygur ve eski Ordu Komutanı Hurşit Tolon’un emekli olduktan sonra “sıradan vatandaş” kabul edildiğini belirterek, “İstenirse eski Genelkurmay Başkanı da gözaltına alınır. Yasal engel yok” dedi.
Kayacan ANKA’ya yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Askerlik sırasında işlenen bir suç veya iddia olmadığı için gözaltına alınma prosedürü sıradan vatandaş gibi olur. Genelkurmay’dan izin alınması gerekmiyor.
Hurşit Tolon, korumalı lojmanlarda oturuyor. Lojmanlara herkes giremez. Bu nedenle Genelkurmay bilgilendirilmiştir.

Yazarlar