Siyaset Birleştirme tamam

Birleştirme tamam

19.05.2009 - 00:13 | Son Güncellenme:

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi dün Danıştay’a saldırı ve Ergenekon davalarını birleştirdi. Sanıklar Silivri’ye nakledilecek ve dava İstanbul’da görülecek

Birleştirme tamam

Danıştay’a silahlı saldırı ve Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasıyla ilgili olarak 9 sanığın yargılandığı davanın, Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dünkü duruşmada, iki davanın birleştirilmesiyle “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanma hakkı kazanan Osman Yıldırım, Ergenekon savcılarına “selam” gönderdi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Tekin İrşi, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Süleyman Esen ve Osman Yıldırım ile müdahil avukatları katıldı. 

Arslan salondan çıkarıldı

Duruşma başlamadan mahkûm koridorunda kelepçelerini çıkarttırmamak için kendini  yerden yere atan Arslan, duruşma salonunda da düzeni bozacak hareketlerde bulununca dışarı çıkarıldı. Duruşmaya gelen Arslan’ın annesi Porsor Arslan da “Hasta insan duruşmaya getirilir mi?” diye bağırınca dışarı çıkarıldı.
Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin her iki davanın birleştirilmesine muvaffakat verdiğini belirten yazısının geldiğini söyledi. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan’ın aynı yönde mütaala verdi.
Timuroğlu, Ergenekon davası sanıklarıyla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürerek, “Ben kimseye uşaklık etmedim, askerlik yapmadım. Birileri Ergenekon’un çakallığını, uşaklığını yaptıysa onlar birleştirilsin” dedi. 

‘Saygılar’ ve yumruk

Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesiyle “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanma hakkı kazanan Yıldırım ise “Ben öncelikle cumhuriyet tarihinin adil, bağımsız, kahraman savcıları sayın Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel’e buradan saygılarımı arz ediyorum.” diye konuştu. 
Mahkeme heyetinin karar için duruşmaya ara verdiği sırada Yıldırım, Timuroğlu’na yumruk attı.
Mahkeme Başkanı Şatır, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili olarak 9 sanık hakkında açılan kamu davasıyla, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davası arasında bağlantı olduğu gerekçesiyle iki davanın birleştirilmesine ve yargılamanın İstanbul mahkemesi üzerinden yürütülmesine karar verildiğini açıkladı.
Buna göre işlemler tamamlandıktan sonra Sincan F Tipi Cezaevi’nde bulunan sanıklar, Silivri Cezaevi’ne nakledilecek.