Siyaset ‘Birlikte, beraber sandığa gideceğiz’

‘Birlikte, beraber sandığa gideceğiz’

30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın Manisa mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken ülkemizin geleceği için düşüneceğiz. Birlikte, beraber sandığa gideceğiz. Her evde bereketin, her evde huzurun, memlekette huzurun olduğu bir Türkiye istiyoruz” dedi.

‘Birlikte, beraber sandığa gideceğiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Millet İttifakı’nın son ortak mitingini Manisa’da yaptı. İki lider, platforma Millet İttifakı’nın İYİ Partili Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orkun Şıktaşlı ile çıkarak seçmenleri selamladı. Kılıçdaroğlu ve Akşener konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MERAK EDİYORUM: Geçen gün sarayda oturan beyefendi konuştu. ‘Türkiye ekonomisinin sorumlusu benim. Yerel yöneticilerin yapacağı bir şey yok’ diyor. Yani bir belediye başkanı olacak ama her şeyden sorumlu benim. Merak ediyorum, böyle bir anlayışa hangi vatandaş gidip de ‘evet’ diyecek? Her şeyi yurt dışından ithal ediyorlar. Bizim belediye başkan adayımız diyor ki, ‘Kurun bir kooperatif; eti de, sütü de, her şeyi de sizden alacağım’ diyor. Bu, Türkiye nefes alacak demektir.

KİM DİLE GETİRECEK: Bu ülkede saray dışındaki çocukların yatağa aç girdiğini biliyorum. 17 yıldır adım atmadı, seçimden sonra ‘adım atacağız’ diyor. İyi de tank palet fabrikasını Katar ordusuna peşkeş çekerken orada çalışanları düşündün mü? Mutfakta yangın var, işsizlik var, insanlar gelip Meclis duvarının dibinde kendilerini yakmaya başladılar. Bunu söylediğim zaman isyan ediyor, ‘Bay Kemal yine konuşuyor’ diyor. Bay Kemal konuşacak, Bay Kemal ağzına fermuar mı çeksin? Vatandaşın derdini kim dile getirecek?

Haberin Devamı

ADALET İSTİYORUZ: Biz, adalet istiyoruz, esnaf kazansın istiyoruz, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyoruz, hiçbir evde huzursuzluk olmasın diyoruz.

İKİ ELİM YAKANIZDA: AK Partililerin sorması gereken şu; ‘Ne istediyseniz yaptık, 17 yıl sonunda neden beni soğan kuyruğuna muhtaç ettin’ diye sor kardeşim, ondan sonra oy kullan. Bir kibir abidesi var orada, herkesi aşağılayan, emeklilikte yaşa takılanlar var. Ne dedi, onlara türedi dedi. Bir ülkenin yöneticisi vatandaşına ‘türedi’ der mi ya, eğer bunlara rağmen gidip oy verirseniz iki elim yakanızda olacak.

BEREKET VE HUZUR: Sandığa giderken düşüneceğiz, ülkemizin geleceği için. Birlikte, beraber sandığa gideceğiz. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz, beraber yaşadığımız bir Türkiye istiyoruz. Hiç kimsenin kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü sorgulanmadığı, herkesin işinin, aşının olduğu, her evde bereketin, her evde huzurun, memlekette huzurun oluğu bir Türkiye istiyoruz.

GENÇLER İÇİN: Manisa mitinginde konuşan Akşener de, “1 Nisan günü elektrik paralarınızın azalmasını, vergilerin indirilmesini, doğal gaz faturalarınızdaki vergilerin indirilmesini istiyorsanız, o kulağı çekeceksiniz. İşsiz gençlerin gözünün içine bakıp, ‘Ben sizin için ne yapabilirim’ demesini istiyorsanız, o kulağı çekeceksiniz” ifadelerini kullandı.