Siyaset ‘Böceğin sorumluluğu Çiçek’in üzerinde’

‘Böceğin sorumluluğu Çiçek’in üzerinde’

28.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balbay’ın odasından dinleme sinyali gelmesinin ardından Meclis’teki odasında aktif olmayan dinleme cihazı bulunan CHP’li Özel, Çiçek için, “Ya bana böcekli oda teslim etti ya da konmasına engel olmadı” dedi

‘Böceğin sorumluluğu Çiçek’in üzerinde’

TBMM’de milletvekillerinin kullandığı Halkla İlişkiler Binası’ndaki iki odada böcek bulunmasının ardından CHP kurmayları, sorumluluğun eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e ait olduğunu iddia etti. Eski odasında böcek bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “O odada ilk ben oturdum. Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ya bana böcekli oda teslim etti ya da odama böcek konmasına engel olamadı. Her türlü idari ve hukuki sorumluluğu Çiçek taşıyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘İnaktif bir böcek’

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın odasında bulunan böceğin ardından taşınmakta olduğu odada inaktif bir böcek çıkan Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milliyet’e, “Bize şu an çalışmadığı, inaktif olduğu ancak zamanında veri aktardığı söylendi” dedi. Özel, Grup Başkanvekili Levent Gök imzasıyla TBMM Genel Sekreterliği’ne dilekçe ile başvurarak, ana binada CHP grubuna ait tüm odaların dinleme cihazlarına karşı kontrol edilmesi talebinde bulunduklarını bildirdi. Özel, şunları kaydetti:

‘Sorumluluğu taşımalı’

“O odada ilk oturanım. 1 yıl 3 ay oturdum. Eski TBMM Başkanı Çiçek, ya bana böcekli oda teslim etti ya da odama böcek konmasına engel olamadı. İdari, siyasi ve diğer her türlü sorumluluğunu taşıması lazım. Yeni yapılmış binada Çiçek’ten odamı teslim aldım. İçinden böcek çıkıyor. Her türlü idari ve hukuki sorumluluğu Çiçek taşıyor. İki tane odaya bakıldı. İki odada da aynı çerçevenin aynı bölgelerinde var. Belki de seri imalat. 520 odanın 520’sinde de böcek olabilir. Panonun imalatı ya da montajı sırasında olabilir. Geçen dönem muhalefet milletvekiliydik, ama iktidar-muhalefet ayrımı yapılmadan herkesi dinlediklerini düşünüyorum. Bir AKP milletvekili Yüce Divan oylamasından sonra, ‘Fire olanların hepsini biliyoruz’ demişti. Nerden biliyorsunuz gizli oylamayı. İktidar-muhalefet hepimizi dinliyorlar, izliyorlar. Hepsinin birden seri şekilde ve sistematik şekilde dinlenme ihtimali var.”

Haberin Devamı

Pazartesi arama olacak

Alınan bilgilere göre yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun makam odası dahil,

CHP grubuna ait ana binada bulunan tüm odalarda böcek araması yapılacak.

Yazarlar