Siyaset Bölgenin güvenliği birleşik cepheden geçiyor

Bölgenin güvenliği birleşik cepheden geçiyor

15.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD’in Musul’u ele geçirdikten sonra Türkiye Başkonsolosluğu’nu basarak 49 kişiyi rehin alması, dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

Bölgenin güvenliği birleşik cepheden geçiyor

Uluslararası camianın tepkisini çeken olayın ardından diplomasi trafiği sürüyor. Obama, önceki gün yaptığı açıklamada, mezhepsel çatışma riskine dikkati çekerek, “Sünni-Şii çatışması tetiklenebilir. IŞİD, çok zorlu bir problem ve ABD için bir tehdit” dedi. ABD’nin, önümüzdeki günlerde bölgede alacağı rol ise merak konusu olmaya devam ediyor. Milliyet’e konuşan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Douglas Frantz, Washington ve Ankara’nın aşırı güçlere karşı ittifak yapması gerektiğini vurguladı.

‘Kitap yakma eylemi’
Sosyal paylaşım sitesi Twitter kapatıldığında, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın resmi blog sayfasında kaleme aldığı makalede sosyal medyaya yönelik sansürü “21. yüzyılda kitap yakma” eylemine benzeten Frantz, Musul’da yaşananlarla ilgili olarak işbirliğinin şart olduğunu belirtti. Frantz, “Irak’taki kriz, Türkiye ile ABD arasında yakın işbirliğinin gerekliliğini gösteriyor” dedi.