Siyaset Boşa tırpan çalmanın alemi yok

Boşa tırpan çalmanın alemi yok

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü eleştirilerini sürdüren Başbakan Yıldırım, “Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok” dedi...

Boşa tırpan  çalmanın  alemi yok

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için inşa edilen TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi, dün Pendik’teki Selah Tersanesi’nde denize indirildi. İki yılda tamamlanan gemi için düzenlenen törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denzicilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Selah Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Selah ve şehit Kıdemli Deniz Üsteğmen Arif Ekmekçi’nin annesi Kadın Ekmekçi katıldı. Başbakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:
‘Özgüvenimiz var’
“Denize indirdiğimiz gemiler, dev ulaştırma projeleri, yerli savunma sanayiimizle dünyaya ve bölgeye ülkemizin gücünü bir kez daha göstermiş oluyoruz. Allah’a şükür ki bugün karamsarlık yok. Bugün ümit var, heyecan var, gelecek sevinci var, özgüvenimiz var. Yarım asır önce Türkiye gemi yapar mı, yapmaz mı; tartışması sürerken, bugün her kabiliyette gemi yapabiliyoruz. Yapmakla da kalmıyoruz. Dostlarımızın ve diğer ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya geldik. Savunma sanayiinde, son 15 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettik. Yüzde 24’lerden yerlilik payını yüzde 60’ın üzerine çıkardık. Hedef, daha büyük. Bunu da gerçekleştireceğiz.”
‘Millet için varız’
“İş dünyasında görülen dinamizm, umutlarımızı daha da yeşertiyor. Hizmet aşkımızı daha da artırıyor. Sürekli söylüyorum. Biz millet için varız. Bugün denize indirdiğimiz geminin adı, Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi. Şehidimizin annesi ve yakınları bugün aramızdalar. Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi, sualtı taarruz subayı olarak görev yaparken, şehit düşmüş. Denizlerde uzun yıllar sonra naaşı bulunarak, şehitliğe defnedilmiş. Şehidimizin adı indireceğimiz bu gemide ebediyen yaşayacak. Ülkemizin bugünlere gelmesini sağlayan başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunması için canını seve seve veren bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyoruz.”
‘Önce adil olacağız’
“Hedeflerimiz, yapacaklarımız, yaptıklarımızdan daha çok. 15 yıldır kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek için adım atmaya devam ediyoruz. Ne zaman Türkiye büyümeye, ileriye doğru gitmeye başlasa bundan birileri rahatsız oluyor. Türkiye, bir yandan yatırım üzerine yatırım yaparken, diğer yandan da ihanet odaklarıyla amansız bir mücadele içinde. Allah’ın izniyle bu mücadele zaferle taçlanacak. Bu topraklardan bu terör illetini tamamen yok edeceğiz. Gönlümüz arzu ediyor ki diğer siyasi partiler, bu mücadelede bizlerle beraber olsun. Bu milletin gördüğü belki de en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine ‘kontrollü darbe’ demek bu milletin hissiyatıyla adeta alay etmektir. Milletimizin meydan meydan verdiği o destansı özgürlük mücadelesine halel getirmenin, leke sürmenin hiç kimsenin hakkı ve haddi olmamalıdır. Yollarda adalet aramak olabilir. Ama önce adil olacağız, milletin canıyla bedel ödediği 15 Temmuz zaferine ‘kontrollü darbe’ demekten vazgeçeceğiz. Adaletin yeri Meclis’tir, yollar değildir. Siyaset üretmeden sürece boşa tırpan çalmanın alemi yok.”

Boşa tırpan  çalmanın  alemi yok


Denize Şule Akar indirdi

Karadeniz’de 1993 yılında yapılan Deniz Kurdu tatbikatında dalmış denizaltıdan çıkış eğitiminde kaybolan Kıdemli Deniz Üsteğmen Arif Ekmekçi’nin cenazesi 15 yıl sonra bulunmuştu. Şehidin ismini taşıyan TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi lojistik destek gemisi, TCG Yüzbaşı Güngör Durmuş’un ikizi. Gemi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eşi Şule Akar tarafından denize indirildi.