Siyaset Boşanmaya manevi destek önerisi

Boşanmaya manevi destek önerisi

24.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu’nda sunum yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut aile bütünlüğünün korunmasına ilişkin şu önerilerde bulundu:

Boşanmaya manevi destek önerisi

ÖZEL ÜNVAN: Aile ve dini rehberlik bürolarında hizmet veriyoruz, 2 bin 78 personelimiz var. İlahiyat fakültesi mezunu arkadaşlarımız oluşturuyor çoğunluğunu ama biz hizmet içi eğitimlerle desteklesek de kendilerini henüz çok yetkin olduklarını düşünmüyoruz tabii ki. Bu yetkinlik noktasında ne yapabiliriz? Öneri olarak, bürolarda hizmetin bir standarda kavuşması için özel bir unvanla manevi destek uzmanlığı kadrosunun tahsisini istiyoruz. Yani Avrupa’da da bu, kilise aracılığıyla yapılan bir unvanlı çalışma. Biz de böyle bir unvanla hem yetkinliğimizi, yeterliliğimizi artırırız.
İLAHİYAT MEZUNU DANIŞMAN: Aile Danışmanlığı Yönetmeliği’nin 14. maddesinin 1. fıkrasında aile danışmanlığı yapabilecek lisans programları sayılırken sınıf öğretmenliği, çocuk gelişimi gibi alanlar sayıldığı hâlde ilahiyat sayılmamakta. Biz, bu bağlamda, personelimizin büro içi yetkinliğini ve yeterliliğini sağlamak bağlamında sınıf öğretmenliği gibi formasyonu olan, çocuk gelişimi gibi formasyonu olan arkadaşlarımızın da bu 450 saatlik aile danışmanlığı çalışmalarında bulunmasını talep ediyoruz.
TAKİP ÖNERİSİ: Şiddet vakası bize geldiğinde onu Aile Bakanlığı’na, Alo Şiddet’e, jandarmaya, şiddeti izleme merkezlerine yönlendiriyoruz, ihbar da ediyoruz. Fakat bazı yönlendirmelerimizin hakikaten yerini bulup bulmadığını takip edemiyoruz. Bu bağlamda, öneri olarak da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak veri tabanında, kurumumuzun da yapılan yönlendirmelerinin görülmesi noktasında bir destekleyici uygulama olacağına kanaat ediyoruz.
EVLİLİK ÖNCESİ BROŞÜRÜ: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başkanlığımız ortaklaşa evlilik öncesi broşür hazırlayıp, yerel yönetimlerle iş birliğine gidilerek, evlenmek için başvuranlara hem belki evlilik öncesi eğitim hem de onlara broşür şeklinde sunulabilir diye düşünüyoruz.