Siyaset Böyle bir şey kabul edilemez

Böyle bir şey kabul edilemez

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan ve Ak Parti’den istifa eden Ahmet Edip Uğur’un “tehdit edildiğine” dair iddiasından rahatsız olduğunu söyledi.

Böyle bir şey kabul edilemez

Kalın, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Uğur’un istifası ve tehdit aldığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Böyle bir şeyin olması tabii ki kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımızın aynen ifadesi: Böyle bir şey var ise müstafi belediye başkanımız hangi merciye ne şekilde başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Eğer böyle bir şey söz konusu ise yani bu Ak Parti siyasetiyle bağdaştırılması mümkün olmayan bir şeydir, bunun üzerine de eminim genel merkez gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir. Bunun söylentisi dahi rahatsız edici bir şeydir, ailesinin tehdit edilmesine kadar işin varılması gibi bir şeyin ortaya çıkması, ben de ilk okuduğumda hayretler içerisinde okudum ‘bu neyin nesidir’ diye ama tabii ki bunun doğrudan muhatabı ben değilim, genel merkezde ilgili birimler bununla ilgili çalışmaları yapacaklardır ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda rahatsızlık duyduğunu ve bunu dün de (önceki gün) gazetecilere uçakta ifade ettiğini söyleyebilirim.”
‘Gayet iyi biliyoruz’
Kalın CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için “diktatör” demesine tepkisini şöyle dile getirdi: “Bu tür ifadeler, Cumhurbaşkanımızı hedef alan diktatör vesaire gibi ifadeler öncelikle Türkiye’de anamuhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Siyaset yapamayan, siyaseti tüketen kesimlerin bu tür söylemler üzerinden kendine bir siyaset alanı açma çabasıdır. Bu, milletin iradesine saygısızlıktır. Yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanına siz ‘diktatör, faşist’ vesaire diyemezsiniz. Devletin başı olarak, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin karşı karşıya kaldığı içeriden ve dışarıdan her tür saldırıyı püskürtmek için canla başla mücadele eden bir lidere, siz bu tür yakıştırmalar yapamazsınız. Bu tür söylemlerin, ‘diktatör’ söyleminin ne amaçla tedavüle sokulduğunu, kimler tarafından kullanıldığını biz çok iyi biliyoruz. Darbe öncesinde de bunu ifade etmiştik. Bu tür söylemler üzerinden Türkiye’de başka karışıklıkları ortaya çıkartmak, toplumu birbirine düşürmek, başka harici ya da dahili girişimlerin zeminini hazırlamaya yönelik adımlar olduğunu gayet iyi biliyoruz.”
‘Rusya emrivaki yaptı’
“Rusya’nın Astana sürecine PYD’yi davet etmesi konusunda Ankara’nın bakış açısı”nın sorulması üzerine ise Kalın, “Bununla ilgili emrivaki gibi bir şeyin olduğunu arkadaşlarımız bize ilettiler. Biz de bu konuda derhal girişimlerde bulunduk ve tepkimizi ilettik. Tabii ki bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir” diye konuştu. Kalın, Suriye konusunda, “PYD’li ve YPG’li olmayan Kürtlerin oraya Kürt toplumunu temsilen davet edilmesinde hiçbir sorun görmediklerini” kaydetti.