Siyaset Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun elinde belge varsa paylaşsın

Bozdağ: Kılıçdaroğlu'nun elinde belge varsa paylaşsın

20.05.2012 - 11:01 | Son Güncellenme:

.

Bozdağ: Kılıçdaroğlunun elinde belge varsa paylaşsın

’TÜRK Günü Yürüyüşü ve Festivali’ için New York’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Wall Street Journal gazetesinin Uludere olayına yönelik hava operasyonu istihbaratını Amerika’nın verdiği haberine ilişkin olarak, "Sayın Başbakanımız, gerekse yetkililer bu konuda Amerikan gazetelerinde çıkan haberin doğru olmadığını çok açık bir şekilde ortaya koydu. İstihbaratın doğru olmadığını çok açık bir şekilde söyledi. Bundan sonra konu üzerinde değerlendirme yapmak doğru olmaz diye düşünüyorum" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Hükümet, sorumluluğu Genelkurmaya yüklüyor" açıklamasına ilişkin olarak, hükümetin yalan haberden neden sorumlu olması gerektiğini sorduktan sonra, "Bunun yalan olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını çok açık bir şekilde ortaya koydular. Yani bundan sonra hükümet bu noktada yapılması gerekeni yaptı. Haberin yalan olduğu çok net bir şekilde açıklandı. Bundan sonra hükümet sorumluluk alacak diye yaklaşanlar ellerinde bilgi belge varsa bunu kamuoyuyla paylaşması lazım" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin Suriye ile ilişkileri ve son dönemdeki yaşanan olaylar konusunda Suriye’ye karşı takındığı tavıra ilişkin soruya verdiği yanıtta ise şunları söyledi: "Suriye bizim en uzun sınırı olan komşumuz. Oradaki insanlarla vatandaşlarımız arasında akrabalık bağları var. Türkiye, orada yaşanan drama sessiz kalmadı, kalmayacak da. Oradan koşup gelen insanlar oldu. Zulümden ölümden kaçan ailesini çocuklarını kurtarmak için kaçan insanlar oldu. Türkiye olarak biz bunlara kapıyı açmamazlık, ’Orada ne haliniz varsa görün’ demek olmazdı. Çünkü kapıyı açmamak onları ölüme terk etmekti. Gelenleri biz ölüme terk etmeyiz etmedik de. Türkiye’nin değişik yerlerinde şu anda sınırda Suriye’den gelenleri misafir ediyoruz, onların her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz. Öte yandan da bütün dünyanın dikkatini Suriye’de yaşanan zulme haksızlığa çekiyoruz." Suriye’deki olaylar karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini her defasında dile getirdiklerini anlatan Bozdağ, Annan Planı kapsamında birtakım adımlar atılacağının söylendiğini, uluslararası toplumun bu adımların sonucunu görmesinin yararlı olacağını bildirdi. Bozdağ, "Biz o zaman da söyledik. Suriye yönetimi bugüne kadar verdiği sözleri tutmadı. Umarız bu sefer tutar, ama görünen o ki Suriye yönetimi Annan Planı çerçevesinde verdiği sözleri tutmadı, tutmuyor ve her gün orada birçok insan hayatını kaybetmeye devam ediyor. Uluslararası toplum sessizliğini koruduğu takdirde olan bitenden sorumluluğu daha fazla olacaktır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AK Partili bir milletvekilinin af çıkabileceğini söylediğini hatırlatan bir gazeteciye, "Şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Bir milletvekili arkadaşımız sanırım kendi görüşünü kamuoyuyla paylaştı. Herhangi bir af söz konusu değil. Böyle bir çalışmamız, düşüncemiz de yok" dedi.

New York’taki Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’ni de değerlendiren Bozdağ, şöyle devam etti: "Şu anda gerçekten çok güzel bir gün yaşıyoruz burada. TADF gerçekten burada büyük birlikteliği sağlamıştır. Yani hem Türkiye Türkleri hem Türk dünyasından diğer Türkler hem de balkan toplulukları burada çok büyük bir birlikteliği burada temin ettiler. Hepsi bir çatı altında toplanmış durumdalar. Amerika’daki Türkler gerçekten çok başarılı her alanda büyük başarıları var. Bugün o coşkuyu birlikte yaşadık hem 19 mayısın bir nevi kutlaması oldu hem de Amerikadakiler bir anlamda biz buradayız diyerek birlikteliğini bugün büyük bir coşkuyla ortaya koydu. Onlarla gurur duyuyoruz biz de hükümet olarak onların yanında olduğumuzu göstermek için bugün buraya geldik."