Siyaset ‘Bu bir buluşma barışma seçimi’

‘Bu bir buluşma barışma seçimi’

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ailesiyle birlikte Atatürk’ün huzuruna çıkan Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir özel defterini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imzaladı. Ardından Kılıçdaroğlu ile halka seslenen İmamoğlu, “Bu sandığın kaybedeni yok” dedi

‘Bu bir buluşma barışma seçimi’

Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi kazanan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün eşi ve çocuklarıyla Ankara’ya geldi. İmamoğlu ailesi, başkentteki ziyaretlerini Anıtkabir’den başlattı. İmamoğlu, Anıtkabir’e giriş yaptıktan sonra vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Atatürk Mozolesi ve Misak-ı Milli Kulesi girişlerinde, güvenlik güçleri İmamoğlu’na ulaşmak isteyen kalabalığı kontrol etmekte zorlandı. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunan İmamoğlu’nun, bu sırada ellerini açıp dua ettiği görüldü. İmamoğlu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız kuvayı milliye ruhunun 100. yılının içerisinde aynı ruhla 21. Yüzyılda fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul’a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum, saygılarımla. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Haberin Devamı

‘Bu bir başlangıç’

İmamoğlu, Özel Defter’e imzasını, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” yazarak attı. İmamoğlu, yaşanan yoğunluk nedeniyle, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret edemedi. İmamoğlu, daha sonra Ankara’da seçimi kazanan Mansur Yavaş ile CHP Genel Merkezi’ne gelerek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş ile genel merkezin bahçesinde toplanan kalabalığa, parti otobüsü üzerinden hitap etti. Kılıçdaroğlu’nun ardından kalabalığa seslenen İmamoğlu şunları söyledi: “Ankara’da çok büyük başarılara imza atacağına inandığım Mansur Yavaş’ı kutlamaya geldim. İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’i de ziyaret edeceğim. Hiçbir anında beni yalnız bırakmayan, bu büyük başarıda, belediye başkanlarına büyükşehirlerini yönetme şansı tanıyan, siyasi irade olarak önemli bir devrime imza atan genel başkanım Kılıçdaroğlu’nu ziyarete geldim. Gülelim. Bütün Türkiye gülsün. Bu sandık Türkiye’nin hayrına bir sandıktır. Türkiye’yi buluşturan bir sandıktır. Bu sandığın kaybedeni yoktur. Bu bir uzlaşma sandığıdır, buluşma, barışma seçimidir. Sevgiyle saygıyla dayanışmanın seçimidir. Ayrılıkçılığı bir tarafa iten, verdikleri oydan dolayı birbirine selam vermeyen insanların, birbirlerine selam verme seçimidir. Hem Mansur Yavaş hem ben yerel yönetimde Türkiye’de çok büyük örneklere imza atacağız. Söz veriyorum. Hiçkimsenin kalbini kırmadan, incitmeden, kimseye nispet yapmadan, kol kola, omuz omuza bir millet olmayı yürekten istiyorum. Bu bir başlangıç anıdır. Her birinizin yol arkadaşlığına talibiz.”

Haberin Devamı

Akşener’e ziyaret

Ekrem İmamoğlu, daha sonra eşi ve çocuklarıyla birlikte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Akşener, “Çok zorlu, heyecanlı bir kampanyayı son derece sağduyulu, sakin, güler bir yüzle yönetti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.