Siyaset Bu kutuplaşma herkese zarar

Bu kutuplaşma herkese zarar

27.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Meclis’in açılmasına sayılı günler kala siyasilere “sağduyu” çağrısı yaparak, “Demokrasi, bu kadar kamplaşma üzerinde yürümez” dedi.

Bu kutuplaşma herkese zarar


Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Günay, iktidar ve muhalefet partilerinin en üst düzey sözcülerinin, birbirlerini “PKK’nın tutsağı”, “El Kaide destekçisi”, “DHKP-C’lilerle kol kola” gibi yasadışı örgütlerin yandaşlığıyla suçlamasının, demokratik eleştiri sınırlarını çok aşan söylemler olduğunu söyledi. Günay, “En üst düzeylerden seslendirilen bu acımasız, belki kastı aşan söylemlerin daha vahimi de siyasal görevlerin sorumluluk duygusu gerektirdiğini unutan birileri tarafından kışkırtıcı biçimlerde tekrar edilerek, siyasal karşıtlık husumete dönüştürülmeye çalışılıyor” dedi.
Günay, “Önümüzdeki günlerde TBMM’ye gelecek olan tezkere konusu görüşülürken, iktidar ve muhalefetin bu gerçekleri gözeterek müzakere etmesi ve buna göre karara varması, ulusal yararlarımızın gereğidir. Ama içinde bulunduğumuz gergin ortamın böyle soğukkanlı bir değerlendirmeye olanak vereceği de son derece kuşkuludur.”
“Sağduyu çağrınızın asıl muhatabı Başbakan mı?” sorusuna Günay, “Çağrımın muhatabı Meclis’tir” yanıtını verdi. Günay, basın toplantısının ardından bir grup gazeteciyle sohbeti sırasında, “Bu kadar siyah-beyaz ayırımı, bu kadar kategorileşme, bu kadar kamplaşma güzel değil. Demokrasi, bu kadar kamplaşma üzerinde yürümez. Sanat, spor, her şey siyasallaştı, sertleşti. Türkiye’nin sükûnete, kişilerin birbirini anlamaya ihtiyacı var. Gerginlikten herkes kaybetmiştir ve kaybeder” diye konuştu.