Siyaset Bu Milli Eğitim değil TÜRGEV şurası

Bu Milli Eğitim değil TÜRGEV şurası

08.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin Alevilere yönelik çalışmalarını eleştiren CHP’li Tekin, “Milli Eğitim Şurası dedikleri bir TÜRGEV şurası ile karşı karşıya kalıyoruz” dedi

Bu Milli Eğitim  değil TÜRGEV şurası

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile partisinin Ümraniye Site Mahallesi temsilciğinin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Tekin, seçim öncesi CHP’nin her anlamda hazır olması gerektiğini anlatarak, partisinin Ümraniye ilçe teşkilatına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

‘Esaret altındalar’
Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Tekin, “Bütün örgütlerimiz, kıt kanaat çabalar içerisinde çok ciddi çaba sarf ediyor. Türkiye’de bütün sivil toplum örgütleri, gazeteler, basın, medya ve iş dünyası, hepsi esaret altında. Esir alamadıkları bir tek kurum var, o da CHP. Elbette hiç kimse esir alamayacak” diye konuştu.
Tekin, şöyle devam etti:
“Parlamentonun bypass edildiği, sözde adına ‘Milli Eğitim Şurası’ dedikleri, TÜRGEV şurasıyla yeni bir eğitim sistemini, çağdışı eğitim sistemini dayatmak istiyorlar. Dikkat ederseniz en kritik dönemlerde toplumun hassasiyetlerini sürekli siyasi malzeme haline getiriyorlar. ‘Alevi açılımı yapacağız’ dediler. Daha önce de ‘Roman açılımı yapacağız’ dediler. Roman açılımıyla, Romanları kentsel dönüşüm adı altında, 50 kilometre İstanbul’un dışına sürgün ettiler. Bunların açılım modeli bu.” Tekin, bir gazetecinin “Anayasa Mahkemesi üyelerinin tehdit edildiği” şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak yönelttiği soru üzerine, şunları kaydetti:
“Bunlar çok açık ve net. Anayasa Mahkemesi üyelerinin ve Başkanının tehdit edildiğini çok açık beyan ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanından, AKP yetkililerinden ve gazetecilerinin tamamı tehdit ediyor. Herhalde sizler de izliyorsunuz. Çünkü bu kadar açık, bu kadar net. Yargının en üst kademesinde, daha çıkabilecek kararla ilgili bile böyle tehditler savrulursa, arka planındaki tehditlerin de hangi boyutta olduğunu siz düşünün.”

Alevi açılımı tepkisi
Tekin, Alevilere yönelik Meclis’teki çalışmaların sorulması üzerine de “Bunların tamamını siyasal mühendislikle yapıyor AKP. Önce kamuoyuna şirin gözüksün diye milyonlarca Alevi yurttaşımızın beklentisi olan, sözde Alevi açılımı yaptıkları maddeyi gündeme getiriyorlar. Hemen arifesinde dikkat ederseniz, adına ‘Milli Eğitim Şurası’ dedikleri bir TÜRGEV şurası ile karşı karşıya kalıyoruz. Gerekçesi de özellikle Alevi yurttaşlarımız ve bu işe tepki gösterebilecek unsurların gazını almaktır” dedi. n AA

Yazarlar