Siyaset ‘Bundan sonrasına yargı karar verecek’

‘Bundan sonrasına yargı karar verecek’

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili bundan sonraki süreçte yargının karar vereceğini belirterek, “Artık Türkiye gündemini rehin almaktan CHP vazgeçmeli” dedi.

‘Bundan sonrasına  yargı karar verecek’

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yıldız Hamidiye Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ABD’deki davada tanık olarak dinlenen Rıza Sarraf’ın iddialarını hatırlatması üzerine Ünal, “17-25 Aralık’ta başaramadıkları bir süreci şu anda küresel ölçeğe taşımış durumdalar. Hapiste kalmamak için Amerikan devletiyle anlaştım diyen bir kişinin ifadeleri üzerinden Türkiye’de eğer gündem belirlenecekse ve Amerikan yargısı üzerinden Türkiye’de bir hukuk işletilecekse biz böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz, bu konuyu da konuşarak 17-25 Aralık’ı tekrardan Türkiye’nin ve dünyanın gündemine sunmak isteyenlerin de ekmeğine yağ sürmek istemiyoruz” diye konuştu. Ünal, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın yaptığı açıklamalara ilişkin olarak da ‘CHP’nin hem siyasetin hem Türkiye’nin gündemini meşgul edecek, “rehin alacak” tarzda birtakım girişimleri olduğunu savundu.
CHP’nin iddiasını ispat için sunduğu belgelerin bunu ispat eder nitelikte belgeler olmadığını savunan Ünal, “Kaldı ki bu belgelerin de niteliğini bilmiyoruz. Bir şeyin orijinalini görmediğiniz sürece o belge sahte hükmündedir. Dağıtılan bu dekontlar, anladığım kadarıyla fotokopileri dağıtılmış. Şimdi ne yapacağız? Fotokopi üzerinden Türkiye’nin gündemini mi konuşacağız? Bunlar orijinallerini yargıya teslim etsinler ve ondan sonra da yargı bu konuda, belge dedikleri şeyin içeriği nedir, ayrıca kendilerinin iddialarını ispata yönelik midir bundan sonraki süreçte yargı karar verecek” dedi. l İSTANBUL AA