Siyaset Bunlar iradenize uygun davranmadı

Bunlar iradenize uygun davranmadı

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP seçmenine seslenen Davutoğlu, “Bunlar barışa sahip çıkmadı. Oyunuzu, sırtında yumurta küfesi olmayan üç beş karanlık zümrenin kullanımına sundu. 3-4 ayın muhasebesini herkes yapmalı” dedi

Bunlar iradenize uygun davranmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da HDP’li seçmene seslenerek, “Bunlar sizin oyunuza, iradenize uygun hareket etmediler, barışa sahip çıkmadılar, savaş ilan ettiler” dedi ve “Oyunuzu değerlendirin” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

5 Haziran’daki HDP mitingindeki patlamayı hatırlatan Davutoğlu, “Risk var saldırı olur dediler. Son nefesi Diyarbakır’da vermek bize şeref olur” dedi.

Ak Parti mitingi, 5 Haziran’da HDP mitinginde patlamanın yaşanmasının ardından Diyarbakır’da bir siyasi partinin yaptığı ilk miting oldu. Miting patlamanın yaşandığı meydanda değil, 200 metre uzaklıkta yine İstasyon Caddesi üzerinde bir alanda yapıldı. Miting öncesi alanda kuş uçurtulmazken Diyarbakır genelinde olağanüstü önlemler alındı. Yağmur altında gerçekleşen mitinge gün boyu anonslar ile vatandaşlar davet edildi. Alana “İnadına barış diyenlerin döktüğü kanları durduracağız” pankartı asıldı. Meydanda sık sık tekbir getirilirken “Kahrolsun PKK” ve Selahattin Demirtaş’a yönelik “Katil Sılho” sloganları atıldı.

Haberin Devamı

Serok Ahmet

Meydanda atılan “Serok Ahmet” sloganları üzerine Davutoğlu, “Birileri hoşlanmasa da ben bunu demenizi çok seviyorum” dedi. Miting öncesi Grup Tillo da mini bir konser verdi. Davutoğlu’nun miting konuşması 1.5 saati aştı.

Konuşmasına, “Dik duruşunuza selam olsun” diyerek başlayan Davutoğlu 1 yıl içinde 4. Kez Diyarbakır’a geldiğini hatırlatarak, “Siz, biz yok, hepimiz biriz. Biz Diyarbakır’dan hiç kopmadık. Cumhurun bayramını sizlerle kutlamaya geldim. Artık bayramları Diyarbakır’da yapıyoruz. Acı günlerden sonra Diyarbakır’da her gün bayram olacak” dedi.

Nusaybin’de Ak Parti’nin önerisiyle sandık kurulu başkanı olan Nusaybin Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Medeni Konak’ı istifa etmediği gerekçesiyle öldürenlerden hesap soracaklarını söyleyen Davutoğlu, Konak için Fatiha istedi. Davutoğlu, bu cinayeti kınamadıkları için CHP, MHP ve HDP’yi de eleştirdi.

Kirli ittifaka girdiler

HDP’ye oy veren vatandaşlara seslenen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bunlar 7 Haziran’a giderken, çözüm, barış için bize oy verin dediler. Örgüte karşı bizi güçlü kılacaksınız dediler. Seçmen de sivil siyaset güçlensin diye aldatmaca üzerinden onlara oy verdiler. Barajı aşsın diye belki oy verdiler. 7 Haziran’dan sonra bir kez daha değerlendirin. Bunlar sizin oyunuza, iradenize uygun hareket etmediler, hukukunuzu korumadılar, barışa sahip çıkmadılar, savaş ilan ettiler, iç savaş dediler. Oyunuzu, sırtında yumurta küfesi olmayan üç beş karanlık zümrenin kullanımına sundular. Yabancı bazı istihbaratçıların bir takım kirli odakların, paralel yapıların sesine kulak verip bu ülkede kaos çıkarmak için kullandılar. Oyu, seçenden aldılar, ama talimatı, emirleri dışarıdan aldılar. Aldıkları oylarla çözüm sürecini bitirdiler, daha 8 Haziran’da başlayarak her gün ayaklanma çağrısı yaptılar. Ülkeyi kana bulamak için tahriklerde bulundular. Verdiğiniz desteği barış düşmanı odakların hizmetine sundular. Türkiyelileşeceğiz derken Kandil diliyle konuştular. Size dost olmayanlarla kirli ittifak içine girdiler. Sizin desteğinizi, özerkçilik, kantonculuk, hendekçilik, çocuk yaştakı sokak çetelerine hakimiyet sağlamak için kullandılar. Bu 3-4 ayın muhasebesini bütün vatandaşımız yapmalı. Burada, kedileri gibi düşünmeyen kimse kalmasın diye saldırıyorlar. Son nefesimize kadar buradayız, burada olacağız. İşgal orduları bunu başaramamışlar, bunlar başaramayacaklar.”

Haberin Devamı

Kürtler de savaşmak istemiyor

Haberin Devamı

Bu ülkede diyalogla konuşarak halledilemeyecek bir sorun olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Her türlü görüş temsil ediliyor. Ne istiyorlar Türk’ten, Kürt’ten ne istiyorlar! Bu Diyarbakır’ın gencecik Kürt yiğitlerine kimse namlu doğrultmasın. O namluyu kırarız, o dağları temizleriz. Bunların anlamadığı şey şu Kürt halkı dün de bugün de devrimci halk savaşı gibi zırvalara prim vermedi. Bunlar kanton ilan edeceğiz falan sandılar. Bu memleket üzerinden operasyona izin verir misiniz? Artık Kürtler de savaşmak istemiyor, barış, refah, huzur, istiyor. Silah istemiyor. Hendek, terör istemiyor. Diyarbakır halkı gencecik çocuklara silah vermenin ne tür felaket getireceğini biliyor” dedi.

‘Diyarbakır’da son nefes şereftir’

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları üzerine Davutoğlu, “Bu her yerde güzel ama burada bir ayrı güzel” dedi. “Acılar elbet dinecek” diyen Davutoğlu, “Dostça kardeşçe hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bayrak hepimizin bayrağı Diyarbekir’in Edirne’nin Gazze’nin Kudüs’ün bu bayrağı” dedi. “Kahrolsun İsrail” sloganı üzerine de Davutoğlu, “İsrail de, bu bölge üstünde operasyon yapan kim varsa kardeşi kardeşe kırdıranlar da karşı dimdik duracağız” diye konuştu.

Davutoğlu, “Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir” sloganını da 5 kere tekrarlattı ve “Kandil’den de duysunlar dünyanın her köşesinden duysunlar. Sünni Alevi vatandaşları katledenler insani bakış açısı ile yaklaşabilirler mi? Çocukları dağa kaldıran ölüme gönderen cinayet şebekelerinden hesap soracağınızdan eminim” dedi.

Diyarbakır’da HDP mitingindeki gibi terör saldırıları olabileceği istihbaratı olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Saldırı olur, risk olur dediler. Son nefesi Diyarbakır’da vermek bize şeref olur. Bilin ki her zaman Diyarbekir’de olacağız” diye konuştu.

Milli maçların Konya’da oynandığını hatırlatan Davutoğlu, “33 bin kişilik stadyum yapıyoruz. Artık milli maçlar Diyarbakır’a gelecek. Diyarbakır dualı yerdir, o maçların hepsini kazanırız” dedi.

Bayrağı öpen çocuklara bisiklet

Davutoğlu’nun uçağı Diyarbakır’da 2 gün önce açılan yeni havaalanı terminaline indi, ancak seçim yasakları nedeniyle binayı hizmete açamadı. Diyarbakır’da indirilen Türk bayrağını göndere yeniden çeken 4 çocuktan üçü Davutoğlu’nu havaalanında karşıladı. Davutoğlu, çocukları tek tek öptü ve aileleri de görüşerek, bayrak hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.Davutoğlu, çocuklara bisiklet hediye etti.

Bunlar iradenize uygun davranmadı

Yazarlar