Siyaset ‘Büyükanıt belgeleri Tolon’dan çıkmadı’

‘Büyükanıt belgeleri Tolon’dan çıkmadı’

25.12.2009 - 00:48 | Son Güncellenme:

Emekli General Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer: Eski Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile ilgili belgeler Tolon’un evinden çıkmadı

‘Büyükanıt belgeleri Tolon’dan çıkmadı’

Fikri Sağlar’ın, Yargıtay 4. “Dolmabahçe’de Büyükanıt’a dosya verildi mi?” başlıklı yazısıyla ilgili verilen tazminat kararını bozan Yargıtay 4. Daire’nin, bozma kararında, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un evinde davacılar hakkında bazı kanıtların elde edildiği, bu nedenle kanıtların incelenmesini talep ettiğine dair haber üzerine açıklama yapan Tolon’un avukatı İlkay Sezer, söz konusu belgelerin “Tolon’un evinde bulunmadığını ve düzmece olduğunu” iddia etti.
Milliyet’te 23 Aralık tarihinde “Dolmabahçe sırrını bu talep çözecek mi?” başlığıyla yayımlanan haberde, müvekkili hakkında gerçek dışı ifadelere yer verildiğini belirten Sezer, şu açıklamayı yaptı:
“Haberinize konu belgeler, müvekkilimiz Hurşit Tolon’a ait konutlarda yapılan aramalar sırasında elde edilmemiştir. Müvekkilimizde bulunduğu ileri sürülen belgelerle habere konu belgelerin bir ilgisi yoktur. Müvekkilimizde bulunduğu ileri sürülen belgeler, daha önce çeşitli basın organlarında da yer aldığı üzere, müvekkilimizin oğlunun şahsi konutunda, yokluğunda, kapısı çilingir marifetiyle açtırılarak yapılan hukuka aykırı arama neticesinde elde edildiği ileri sürülen düzmece bir CD’nin içerisinde yer almaktadır. Müvekkilimize ilk kez Emniyet’teki ifadesi sırasında hiçbir belge gösterilmeksizin sadece kulak sağlığı konusundaki bir test gösterilerek soru sorulmuş, müvekkilimiz tarafından da Ege Ordu Komutanlığı döneminde gelen ancak göndereni bilinmeyen test olabileceği değerlendirilerek cevap verilmiştir. Müvekkilimiz habere konu belgeleri tüm aşamalarda vermiş olduğu ifadelerinde ‘Bu CD’nin ve içerisinde yer alan bilgilerin, kesinlikle kendisine ait olmadığını’ açıkça beyan ederek, iftira niteliğindeki, bu çirkin iddiayı şiddetle reddetmiştir”