Siyaset Çakıcı'ya özel ziyaret günü

Çakıcı'ya özel ziyaret günü

16.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çakıcı'ya özel ziyaret günü

Çakıcıya özel ziyaret günü


Aslı Öktener Süleyman Özışık İstanbul


       Kartal Cezaevi'ne konan Alaattin Çakıcı için güvenlik gerekçesiyle özel ziyaretçi günü düzenlenecek. Ziyaret için dün cezaevine gelen avukatı Muhittin Yüzüak, Fransa'da tutuku bulunduğu dönemde Çakıcı'nın bir parmağının gardiyanlar tarafından kırıldığını söyledi.
       Kartal Cezaevi'nde D - 2 blokta bulunan altı kişilik çift katlı odaya tek başına konulan Çakıcı'nın ziyaretçileriyle görüşme gününün, güvenlik gerekçesiyle diğer tutukluların görüş gününden farklı bir güne alınacağı bildirildi. Çakıcı için şu ana kadar hiçbir yakının ziyaret talebinde bulunmadığını belirten yetkililer, "Odasından çıkmadı. Sadece televizyon istedi. Kendisine cezaevine hibe edilen 37 ekran televizyonlardan bir tane verdik" dedi.
       Çakıcı'nın yanında getirdiği eşyalardan diş macunu, diş fırçası, kayıt cihazı, walkman, saç kurutma makinesi, çarşaf ve nevresim gibi eşyaları, içerde satıldığı için sakıncalı oldukları gerekçesiyle alınmadı.
       Çakıcı'nın cezaevinde de oruç tutmaya devam ettiğini belirten yetkililer, sahura kalkarak yemeğini yediğini söylediler.
       Çakıcı'nın annesi ve çocuklarının ise bugün ziyaret etmesi bekleniyor.
       Öte yandan aynı cezaevinde kalan Gencay Çakıcı'nın yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının faili Adil Cesur'un Çakıcı'nın getirilişinden bir saat önce Eskişehir Cezaevi'ne nakledildiği bildirildi.

'Fransa'da parmağını kırdılar'

       Yüzüak, Çakıcı'ya ait eşyaları dün cezaevine getirdi. Cezaevi savcısı yerinde olmadığı için eşyalar içeri alınmadı. Avukatların görüş gününün de cuma günü olması nedeniyle Yüzüak da, Çakıcı ile görüşemedi.
       Cezaevi kapısında basın mensuplarına açıklama yapan Yüzüak, Çakıcı'nın Fransa'daki cezaevinde tam anlamıyla bir işkence gördüğünü, hatta bir parmağının gardiyanlar tarafından kırıldığını belirterek, "Bu yüzden Türkiye'ye gelişi ona bir bayram sevinci gibi geldi" dedi.
       Yüzüak, Çakıcı'nın Fransa'da cezaevinde bulunduğu sırada dünyada en iyi korunan dördüncü kişisi olduğunu da kaydetti.
       Çakıcı'nın yaptığı açıklamalar üzerinde de görüşlerini belirten Yüzüak, "Onların kendi kanunları vardır. Çakıcı eğer bu tür açıklama yaptıysa, cezaevi maltaları ve adliye koridorlarının çok şeyler görebileceğini söyleyebiliriz" diye konuştu.


Yazarlar