Siyaset Çarkın konuştu yeni hukuki süreç başladı

Çarkın konuştu yeni hukuki süreç başladı

24.03.2011 - 02:52 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki Nevruz kutlamalarına katılarak dikkati çeken Susurluk davası hükümlüsü Ayhan Çarkın’ın geçmişte birçok katliam yaptıklarına yönelik açıklamaları hukukçuları harekete geçirdi.

Çarkın konuştu yeni hukuki süreç başladı

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Çarkın’ın da aralarında bulunduğu polisler ve üst düzey emniyet mensuplarının kurduğu örgütün faaliyeti olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “İstanbul 6 Nolu DGM tarafından Susurluk Davası’nda Korkut Eken ve arkadaşlarının yargılanması sonrasında silahlı bir çetenin bulunduğu tespit edilmiş ve cezalandırılma yoluna gidilmiştir.
İş bu karar da tespit edilebilen çete üyeleri sıralanmıştır ki; bu sıralama aynı mahkemenin kesin hükmünde ceza alan sanıkları da içermektedir. Bu sıralamaya göre Mehmet Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Mustafa Altınok, Abdulgani Kızılkaya, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ali Fevzi Bir, Yaşar Öz, Haluk Kırcı ve Sami Hoştan ile birlikte çete oluşturdukları görülebilmektedir” denildi. Suç duyurusunun ekinde, kamuoyunun gündemine 12 Temmuz Operasyonu, Mahmutbey Operasyonu, 16-17 Temmuz Operasyonu, Perpa Operasyonu gibi isimlerle gündeme gelen operasyonlarda 60’ı aşkın kişinin öldüğünü
gösterir liste, bu ölümler nedeniyle açılan davalar ve yargılanan sanıkların isimleri sıralandı.

Savcılıktan inceleme
Çarkın’ın basına yaptığı açıklamalarla ilgili olarak aralarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın da bulunduğu 138 kişi hakkında özel yetkili savcılık inceleme başlattı.