Siyaset Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

10.05.2017 - 12:45 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah desteği ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.Çavuşoğlu, "YPG'ye verilen her silah Türkiye'ye yönelik tehdittir. ABD yönetimi Türkiye'nin YPG tavrını iyi biliyor." dedi.

Çavuşoğlundan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Bakan Çavuşoğlu, Dün akşam başbakan yardımcısı ve karma ekonomik komisyonu ve Tarım bakanı Simoviç ile bir araya geldik ve bu sabah değerli dostum Srdjan ile değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanı ve meclis başkanıyla da görüşeceğiz. Daha önceki görevlerimde Karadağı ziyaret etmiştim, AB bakanı olarak ziyaret etmiştim. Bugün Dışişleri Bakanı olarak ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Diyerek konuşmasına başladı.

İki ülke arasındaki iş birliğini destekjlediklerini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Karada ve Türkiye iki dost ülke. Ekonomik ilişkilerimiz güçleniyor, bölgesel işbirliğimiz artıyor. Karadağ NATO müttefiki oluyor ve Karadağın NATO müttefiki olma sürecinde Türkiye her aşamada samimi destek olmuştur, bundan sonraki süreçte Nato işbirliğimizi güçlendireceğiz dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanının bu yıl içinde Karadağı ziyaret etmek is5tediğini söyleyen Çavuşoğlu, iş konseyi ve iş forumlarıyla yatırımları arttırmak istediklerini kaydederek ikili ticaret hacminin 75 milyon dolar olduğunu belirtti. Yatırım miktarını artırmak ve ürün çeşitliliğini arttırmak gerektiğini bu rakamı yeterli bulmadıklarını da kaydeden Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Karadağ arasındaki eğitim sürecini de değerlendirerek, daha fazla öğrenciyi ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız dedi.

TİKAnın bölgede önemli faaliyetleri olduğuna değinen dışişleri bakanı özellikle Karadağda önemli projeleri desteklediklerini söyleyerek, 6 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını belirtti.

Ziraat ve Bankasının mevcutta Karadağı desteklediğini söyleyen Çavuşoğlu, Halkbankasının da bu bölgede destek vermesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

YPG PKK AYNIDIR, İKİSİ DE TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye konusunda ADB Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüştüklerini ve Türkiyenin bu konudaki hassasiyetlerini Amerikanın çok iyi bildiği belirterek şunları söyledi:

Göreve geldiği günden bu yana Sayın Trump ve yönetimindeki kişiler Dışişleri Bakanı Tillerson dahil Türkiyenin hassasiyetlerini çok iyi anladıklarını ve Türkiyeye zarar verecek bir adım içinde olmayacaklarını söylemişlerdir. Bizim YPG konusundaki tutumumuzu da çok iyi bilmektedirler. YPG ve PKK aynıdır terör örgütüdür. Suriye Demokratik güçleri içinde YPG de var Arap Kuvvetleri de var. En son Tillerson bana yüzde 60ından fazlasının Araplar, ılımlı Araplar olduğunu söyledi. Bizim de kendilerine tavsiyelerimiz oldu.

Haberin Devamı

YPGNİN ELİNDEKİ HER SİLAH TÜRKİYEYE TEHDİTTİR

Suriyedeki Rakka operasyonu için Sunni ve Arap güçlerin ayrılması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, Burada özellikle Rakka operasyonunda SDF içinde YPGlilerin ve Arapların ayrılması gerekiyor. Rakkaya da Arap güçlerin girmesinde fayda var. Riyad Hicap da kendilerine söyledi biz de söyledik buraya ilave takviye ılımlı muhalif güçler yapılabilir ve operasyonun başarısı için de bu çok önemlidir. Çünkü Rakka yüzde doksan dokuz küsur oranda Sünni Arap bir şehirdir. Suriyenin ve Suriye içindeki şehirlerin geleceğini de planlamamız lazım yani, DAEŞ sonrasını da planlamamız lazım. Suriyenin sınır bütünlüğünü destekliyorsak ve Suriyenin istikrarını önemsiyorsak özellikle Iraktaki hatalardan ders alarak burada yanlış adımlar atmamamız lazım. YPG PKK ikisi de terör örgütüdür hiçbir farkı yoktur sadece adı farklıdır. Bunların eline geçen her silah Türkiyeye yönelik bir tehdittir. Daha önce YPGye verilen silahların PKKnın elinde yakalandığını sizlerle de paylaşmıştık. Tüm bu konuları Erdoğanın ziyareti sırasında Cumhurbaşkanımız ve Trump bizzat görüşeceklerdir, değerlendireceklerdir. dedi.

Yazarlar