Siyaset Çelik’ten AB’ye mesaj: ‘Tehdit dilinin etkisi olmaz’

Çelik’ten AB’ye mesaj: ‘Tehdit dilinin etkisi olmaz’

12.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Çelik’ten AB’ye mesaj: ‘Tehdit dilinin etkisi olmaz’

Çelik, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

MUHALEFETTE CARİ AÇIK: (S-400 ile ilgili CHP’den gelen açıklamalar) S-400 gibi savunma ihtiyacımızı karşılayacak hassas bir konuda maalesef milli duruşu bu partiden göremiyoruz. ‘Türkiye güvenlik güçleri bunun arkasındaysa biz de destekleriz’ gibi bir cümle söyleyip, arkasından 20 cümleyle ABD tezlerini izah etmeye çalışıyorlar. Türkiye’nin milli muhalefet konusunda ciddi bir cari açığı vardır. Arzu ederdik ki dışarıdaki tezleri dillendirme konusunda ayırdıkları zamanı, gösterdikleri iştahı Türkiye’deki hükümetin, Türkiye’nin savunma ihtiyacıyla ortaya koyduğu tezleri dünyaya anlatma, bu konuda bir birlik, beraberlik gösterisi içinde olma konusunda da gösterebilsinler.

MEKANİZMAYA BAĞLANIR: (Doğu Akdeniz) Türkiye’ye yaptırımlarla ilgili bir taslak hazırlandığı haberleri var. Bunun tarihi bir hata olacağını ifade etmek isterim. Türkiye’nin haklarını korumak bakımından bir faaliyet yürütüyoruz. Rum tarafı Kıbrıslı Türklere haklarını vermediği, dışladığı müddetçe bu faaliyetler devam edecek. AB ‘tansiyonu yükseltmeyin faaliyetleri durdurun’ diyor, tansiyonu yükseltmemenin yolu Rum tarafının Türk tarafı ile ortak mekanizma kurmasıdır. Rum tarafı bunları elde etsin sonra bunları verir gibi aciz bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir. Akdeniz’in şımarık çocuğu Rum tarafı ile söze dayanan ilişki kurmamız mümkün değildir. Bugün vizyon günüdür. Duvar yerine köprü inşa günüdür. AB, mahalle dayanışmasını bırakmalı, ilkeler temelinde hareket etmelidir. Gelir paylaşımı bir mekanizmaya bağlanır kriz de çözülmüş olur. KKTC, eşit ortak olarak masada yerini alır. Garantör ülkeler dışındaki ülkelerin konuşmaya hakkı yok. AB’de pozitif bir katkısı varsa konuşulmalıdır. Türkiye’ye tehdit dilinin kullanılmasının etkisi olmayacaktır.

Haberin Devamı

DAHA 1 YAŞINDAYKEN: Miçotakis 1 yaşındayken babası Başbakan iken darbe olmuş ve misafir edilmişti. Darbenin ne manaya geldiğini bilen bir siyasi gelenekten geldiği için Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuş ve kaçmış FETÖ üyesi asker üniforması giymiş teröristlerin iadesi konusunda Miçotakis’in gayret göstereceği beklentimizi vurgularım. Darbenin acısını kendi ailesinde görmüş bir kişi.