Siyaset Cenazesi memleketi Diyarbakır’a gitti

Cenazesi memleketi Diyarbakır’a gitti

14.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristin annesine taziye ziyaretinde bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “İnfaz edilmeden ikna edilebilirdi” dedi

Cenazesi memleketi Diyarbakır’a gitti

Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçırdıktan sonra Silivri açıklarında yapılan operasyonda öldürülen Mensur Güzel’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, karayolu ile Diyarbakır’a götürüldü. Teröristin annesine taziye ziyaretinde bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, “İnfaz edilmeden ikna edilebilirdi” dedi.
İzmit-Karamürsel seferini yapan deniz otobüsünü, üzerindeki A-4 tipi patlayıcılarla kaçırdıktan 12 saat sonra düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen Mensur Güzel’in cenazesi, dün Adli Tıp Kurumu’nun morguna getirilmişti. Mensur Güzel’in cenazesini almak için, bugün Adli Tıp Kurumu’na, başta annesi Siti Güzel ve akrabaları olmak üzere BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ve çok sayıda kişi katıldı.

‘Haber verselerdi’
Mensur Güzel, yapılan otopsinin ardından, annesi Siti Güzel tarafından teşhis edildi. Daha sonra gelen özel cenaze aracına konulan Mensur Güzel’in cesedi, sloganlar eşliğinde, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine doğru yola çıkarıldı. Cenaze aracı Adli Tıp Kurumu’na girerken polis kontrolünde arandı. Cenaze aracının çıkışı sırasında kalabalıktan bir kişi, sözde PKK bayrağı açmak istedi ancak polis hemen müdahale ederek, elinden aldı. Ayrıca kalabalık, “İntikam” ve “PKK halktır, halk burada” sloganları attı.
Mensur Güzel’in annesi Siti Güzel’in oğlunu 4 yıldır görmediği ve yakınlarına, “12 saat gemideymiş. Keşke bana haber verselerdi. Hem oğlumu görürdüm. Belki de ikna ederdim” dediği öğrenildi. Mensur Güzel’in, 7 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve Kocaeli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nu 3’üncü sınıftan terk ettiği belirtildi.


Diyarbakır’da yakalandı

Bu arada ölü ele geçirilen Mensur Güzel’in üzerinde bulunan kimliğin sahibi Diyarbakır’da yakalandı. Güzel’in üzerinde bulunan kimliğin sahibi Emrah Kaplan, cumhuriyet savcılığının talimatıyla Diyarbakır Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma sonucunda Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Solmaz köyünde yakalandığı öğrenildi. Kaplan’ın sorgulanmak üzere İstanbul’a gönderileceği bildirildi

Yazarlar