Siyaset Cengiz: Tuncay Güney ‘Beni CIA gönderdi’ diye geldi

Cengiz: Tuncay Güney ‘Beni CIA gönderdi’ diye geldi

11.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nda bilgisine başvurulan emekli İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon operasyonunun kilit ismi Tuncay Güney’in, “Beni CIA gönderdi” diyerek kendisinin geldiğini söyledi

Cengiz: Tuncay Güney ‘Beni CIA gönderdi’ diye geldi

Engin, Güney’in, görevde olan olmayan başbakanlardan bakanlara, genelkurmay başkanlarından bürokratlara varana kadar yüzlerce kişiye ait 150 sayfa not verdiğini belirterek, “Ciddiye almadık, ‘hezeyan’ dedik. Bir süre sonra bu bilgiler tefrika tefrika yayınlanmaya başladı. Kimin sızdırdığını bilmiyorum ama ben sızdırmadım” dedi. Engin’in isteği üzerine komisyon basına kapatıldı. Edinilen bilgilere göre Engin, şu açıklamaları yaptı:
- 28 ŞUBAT BRİFİNGİ ALMADIM: 28 Şubat sürecinde İstanbul yargısı brifing almamıştır. Bu süreçte irtica ile suçlanan herhangi savcı ve hâkime soruşturma yapmadım.
- SUSURLUK POLİSE DAYANIYORDU: (TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Kutlu Savaş’ın Susurluk raporunun bir kısmı ve delil klasörlerinin eski Başbakan Mesut Yılmaz’da olduğunu iddia etti. Yılmaz ise bu iddiaları yalanlıyor. Bu belgelerin içeriğinin ne olduğunu, nerede olduklarını biliyor musunuz? sorusu üzerine) Bu belgelerin mahkemede, dosyasında olduğunu biliyorum. (Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın’ın ‘Susurluk soruşturmasını yürüten savcı Engin’di. O kapattı’ açıklamalarının sorulması üzerine) Tamamen hayal mahsulü. Bana iftira atıldı. Susurluk polise dayandığı için bize bilgi verilmiyordu. Çarkın ve ekibinin yargılandığı sırada üzerimizde herhangi bir siyasi baskı hissetmedik. Çarkın ve ekibi terörle mücadele için oluşturulmuş bir gruptu. Ancak daha sonra kendi menfaatleri için çalıştılar.