Siyaset Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: "23.59'da kararlıyız"

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: "23.59'da kararlıyız"

26.06.2010 - 17:46 | Son Güncellenme:

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde il ayrımı yapmaksızın eğlence yerlerindeki müzik ses saatine son verilme saatinin 23.59 olarak belirlendiğini, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, “Gürültü konusunda hem vatandaş hem de turistler çok rahatsız. 23.59’dan sonra bütün sesli yayın yapan mekanlar susacak. Gerekirse kapatacağız” dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: 23.59da kararlıyız

Ardahan'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere Sunexpress'e ait uçakla Kars’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu’nu, Kars Valisi Ahmet Kara, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, AK Partili Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Ardahan Belediye Başkanı AK Partili Faruk Köksoy ile partililer ve çok sayıda kişi tarafından karşıladı. Karayoluyla Ardahan'a geçen Bakan Eroğlu, burada ilk olarak Ardahan Valiliği'ni ziyaret etti. Gazetecilerin gürültü ve denizlerdeki kirlilikle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, halkın, ve turistlerin gürültüden çok rahatsız olduklarını belirterek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Saat 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak. Bu konuda kararlıyız. Gerekirse kapatacağız. Bu konuda 81 il valiliğine genelge gönderdik. Gürültüyle ilgili biz yeni yönetmelik çıkardık. Çünkü gürültüden insanlar çok rahatsız oluyor ve iş verimi düşüyor. Hasta, işe gidecek, hastanede ameliyat yapacak hekim, yaşlısı var. Dolayısıyla gürültüden çok büyük rahatsızlık var. Yönetmelik yayımlandı ve bütün valiliklere de talimat verildi. Peki bu gürültü hiç mi yapılmayacak? Biz 23.59'a kadar yani 24.00 değil, bu zamana kadar bir miktar tolerans gösteriyoruz. Ama 23.59'dan sonra bütün sesli yayın yapan yerler susacak. Çünkü herkes istirahat etmek durumunda. Tamam eğlenecek, eğlensin. Ama bazıları diyor ki, İstanbul'a turist gelmez. Peki tamam da, Paris'e gidiyorum ben. Paris’in göbeğinde özellikle Champs Elysees'te bir sürü turistik merkezler var. Fransa'ya 80 milyon turist gidiyor. İstanbul’a giden turistin belki 20 katı. Ama orada tek gürültü yok. Bir toplantı vesilesiyle Paris'e gitmiştim ve akşam dolaştım hiç bir gürültü yoktu belli saatten sonra. Dolayısıyla bunu uygulayacağız. Gerekirse kapatacağız. Çoğu zaten lokanta izni almış fakat orada yükseltilmiş şekilde gecenin 3'ü, 4'üne kadar, hatta bazen sabaha kadar böyle berbat bir yayın yapıyor. Sanki orada, karşıda oturan insanlar avlusunda davul çalıyormuş gibi, böyle ‘güm güm güm', beyninde davul çalıyormuş gibi intibaya kapılıyor. Bana da hergün binlerce e-posta mesajı geliyor. Bu konuda çok kararlıyız. Bunu da kökünden çözeceğiz.”

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, bu konuda il ayrımı yapmayacaklarını, İstanbul, İzmir, turistik bölgelerde kararı uygulayacaklarını bildirirken, “turistler de gürültüden kaçıyor. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Onlara da tedbir alacağız” diye konuştu.
Denizlerin temiz olduğunu ancak bazı gemilerin denize kaçak çöp döktüğünü anlatan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetleri döneminde çok büyük gelişme sağlandığını, geçmişte yok denecek düzeyde olan uluslararası mavi bayrak sayısının plaj, deniz ve marinalarda 317'ye çıktığını, anlattı. Eroğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Artık denizlerimiz temiz. Özel çevre koruma alanları var. Buraları çok sıkı denetliyor ve büyük cezalar yazıyoruz. Cezalarımız çok ağırdır. Buna herkes dikkat edecek. Yani şu anda sahillerde, plajlardaki denizlerimiz temiz ama bazı gemiler kaçak olarak çöplerini denize atıyorsa bunlar takip ediliyor ve çok büyük cezalar kesiliyor. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bütün birimleri teyakkuz halinde. Bunları denetliyor. Özellikle bunu vurgulamak isityorum.”

Vali Mustafa Tekmen, Bakan Eroğlu'na Ardahan yöresine özgü el yapımı kilim hediye etti. Daha sonra Valilik Toplantı Salonu’ndaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Bakan Eroğlu, Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra yine karayoluyla Kars’a döndü.