Siyaset Çevreyi Allah’ın emaneti görüyoruz

Çevreyi Allah’ın emaneti görüyoruz

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, kamu yöneticileri başta olmak üzere herkesin çevreyi muhafaza konusunda azami özen göstermesi gerektiğini belirterek, “Biz, çevreyi, yani tabiatı, Allah’ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz” dedi.

Çevreyi Allah’ın  emaneti görüyoruz

ANKARA Milliyet
Başbakan Binali Yıldırım, “Dünya Çevre Günü” mesajında, çevre sorunları ve buna bağlı olarak geliştirilen çevre politikalarının, ekonomide, kalkınmada, enerjide ve diğer pek çok alanda belirleyici etkiye sahip olduğuna işaret etti. “Türkiye olarak biz de, çevre sorunlarının çözümü için azami özen gösteriyor, bütün kalkınma politikalarımızda çevreyi korumayı esas alıyoruz” diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
“Biz, çevreyi, yani tabiatı, Allah’ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz. Bütün insanların ortak hayat alanı olan çevreyi muhafaza etmek, kamu yöneticileri başta olmak üzere herkesin azami özen göstermesi gereken bir alandır. Ak Parti hükümetleri, çevreye gösterdiği duyarlılığı, bu alanda hizmet veren Çevre Bakanlığını şehircilikle birleştirerek göstermiştir. Hükümet programımızda da ifade ettiğimiz üzere, bütün yaratılmışların hukukunu korumak, hükümetimizin birinci önceliğidir. Kalkınma hamlemizi, çevrenin korunmasını esas alan bir yaklaşımı gözeterek gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ağaçlandırma hamlesini başlattık. Dünya genelinde orman varlığı azalırken, orman varlığını arttıran nadir ülkeler arasında yer aldık... Bütün kamu yöneticilerini, sanayicilerimizi ve yatırımcılarımızı, çevre kirliliğine karşı azami dikkate davet ediyorum.”

Yaylaya çıktı

Geceyi Erzincan’da doğup büyüdüğü Kayı Köyü’ndeki baba evinde geçiren Yıldırım, Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinliği için dün sabah saatlerinde Kayı Köyü yaylasına çıktı. Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve beraberindekilerle kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrası çocuklarla doğa yürüyüşüne çıkan Yıldırım, “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” şarkısını söyledi. Çocuklarla fotoğraf çektiren Yıldırım, yağmur yağması üzerine çocuklarla bir ağacın altına geçti. Bölgedeki bir kaynaktan su içen Yıldırım, yağmurun şiddetlenmesi üzerine çadıra geçti.

Yaylaya gelen vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf da çektiren Yıldırım, daha sonra kendisini takip eden basın mensuplarından bir fotoğraf makinesi istedi ve basın mensuplarının fotoğraflarını çekti. Daha sonra gazetecilerin arasına giren Başbakan Yıldırım, gazetecilerle fotoğraf çektirdi.

‘Duyarlı olalım’

Doğanın gelecek kuşağa yemyeşil aktarılması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti: “Çevre deyince bazıları için ‘Hiçbir şeye dokunma, hiç el atma.’ Bazıları da ‘yav çevre ne kardeşim, fabrika yapalım, ev yapalım, yollar yapalım, şehirler yapalım.’ Bu iki uç arasında gidip geliyoruz. Doğru olan ihtiyaçlarımızı görmek. Türkiye kalkınacak, refaha ulaşacak. Bu nasıl olacak, üretmekle olacak, yatırım yapmakla olacak, fabrikalar kurmakla olacak. Türkiye, dünyanın ilk 20 büyük ekonomisinde yerini aldı ama bizim 2023 hedeflerimiz, ilk 10 içerisinde yerimizi almamız. Bunu yaparken de çevreyi tahrip etmeden ama gerekli olan yatırımları da ihmal etmeden gerçekleştirmemiz lazım.”
Bazı köylerde evlerin yıkılıp, tarım arazisine yenilerinin yapıldığını ve bu şekilde tarım arazilerinin kaybolduğuna değinen Yıldırım, bu tür konulara karşı daha duyarlı olunmasını istedi.
Yıldırım, etkinlik sonrası yayladan ayrılırken makam aracını kendisi kullandı