Siyaset CHP 16 ayda 4 başkan gördü

CHP 16 ayda 4 başkan gördü

16.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP MYK boş bulunan İstanbul İl Başkanlığı’na 39 yaşındaki Oğuz Kaan Salıcı’yı atadı.SODEV’in kurucularından olan Salıcı, 10 Aralık Hareketi içerisinde yer almıştı. CHP atamayı yazılı açıklamayla duyurdu

CHP 16 ayda 4 başkan gördü

CHP MYK, İstanbul İl Başkanlığı’na 39 yaşındaki Oğuz Kaan Salıcı’yı atadı. Salıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in önce PM ardından MYK üyesi olmasının ardından bu koltuğa oturan 4. kişi oldu. SODEV’in kurucularından olan Salıcı, 10 Aralık Hareketi içerisinde yer almıştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu makama seçildiği Mayıs 2010 kurultayında Tekin de İstanbul İl Başkanlığından ayrılarak önce PM, ardından da MYK üyesi olmuştu.
Tekin’den sonra Berhan Şimşek İstanbul İl Başkanı olmuş, Kılıçdaroğlu’nun parti üst yönetimde yaptığı köklü değişimin ardından ise işadamı Nebil İlseven İstanbul örgütünün başına getirilmişti. Ancak İlseven’in, Tekin ile anlaşmazlığa düşerek 2. ayını dahi tamamlamadan istifa etmesinin ardından Tekin’in örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Bahri Şahin geçici olarak il başkanlığına atanmıştı.
MYK’da, Çalışma Bakanlığı eski müfettişi Seyfullah Beysülen ile Salıcı’nın isimlerinin değerlendirildiği ve Salıcı’nın isminin öne çıktığı kaydedildi. MYK sonrasında ise CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler yazılı açıklama yaparak atamanın yapıldığını duyuruldu.

Salıcı kimdir?
Gaziantep’te 1972’de doğan Salıcı, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkilerden mezun oldu. 1990’da Demokrasi İçin Gençlik Platformu ve 1994 yılında da SODEV’in kuruluşunda yer alan Salıcı, İlhan Tekeli ve Yiğit Gülöksüz gibi isimlerin başını çektiği “10 Aralık Hareketi” içerisinde de yer aldı. Türkiye’de var olan siyaset yapma tarzı ile kullanılan söylemin yenilenmesini hedefleyen 10 Aralık Hareketi içerisinde,
Bugün CHP milletvekilliği yapan eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski Genel Başkan Altan Öymen, Burhan Şenatalar, Erol Katırcıoğlu, İbrahim Kaboğlu ve yine eski DİSK Başkanı ve milletvekili Rıdvan Budak da yer almıştı.

Haberin Devamı

CHP 16 ayda 4 başkan gördü

2. Sarbi vakası
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki gün ‘gazilerle’ yaptığı futbol maçında giydiği formaya isminin yanlış yazılması, benzer bir hataya maruz kalan Galatasaraylı milli futbolcu Sabri’yi hatırlattı.