Siyaset CHP, AK Parti'den kaçtı Saadet Partisi'ne çarptı

CHP, AK Parti'den kaçtı Saadet Partisi'ne çarptı

18.03.2009 - 13:09 | Son Güncellenme:

CHP'nin AKP ile meydan kavgası bugün son buldu derken bu kez de Saadet Partisi sorunu ortaya çıktı. Çağlayan meydanına gönderilen CHP, orada '22 Mart'ta saat 12:00 miting başlayacak' diyen SP ile karşılaştı

CHP, AK Partiden kaçtı Saadet Partisine çarptı

22 mart pazar günü İstanbul'da adeta miting savaşı yaşanacak. Bundan en zararlı çıkacak kesim ise yine İstanbullular olacak.

Haberin Devamı

Kızılçeşme'de AKP , Çağlayan'da CHP, SP ve BBP mitingleri bir iki saat arayla gerçekleşecek. Bu mitinglere katılacaklar ve miting alanlarının kalabalıklığının trafiği felç etmesi bekleniyor. Ayrıca farklı parti taraftarlarının aynı bölgelerde karşılaşmasının da ciddi bir gerginlik yaratacağı tahmin ediliyor...

İstanbul'da emniyet ise böyle bir tatsız durumla karşılaşmamak için şimdiden yoğun güvenlik önlemleri almaya başladı...

CHP MİTİNGİ 10:00-13:00'TE ÇAĞLAYAN'DA

CHP’li Gürsel Tekin, partisinin 22 Mart pazar günü yapacağı miting için İl Seçim Kurulu’nun, Çağlayan Meydanı’nı kendilerine saat 10.00 ile 13.00 arasında tahsis ettiğini söyledi.

AA muhabirine bilgi veren Tekin, 22 Mart pazar günü miting için İstanbulİl Seçim Kurulu’na başvurduklarını, aynı gün için AK Parti’nin de başvuruda bulunduğunu söyledi.

İl Seçim Kurulunun aynı gün için öğleden önce ve sonra olarak her iki partinin de talebine izin verdiğini belirten Tekin, ancak İstanbul Valiliğinin güvenlik gerekçesiyle Kazlıçeşme’de iki miting yapılamayacağına ilişkin itirazda bulunduğunu bildirdi.


Gürsel Tekin, bu itirazın İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini,kendilerinin de alternatif olarak Sultanahmet, Taksim ve Çağlayan Meydanı’nıistediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ancak aynı gün Çağlayan Meydanı’nda Saadet Partisi’nin de mitingi var.Ben çözümden yanayım. Bir kent düşünün ki 2010 İstanbul Kültür Başkenti, ancakmiting yapacak meydanı yok. Bu şehri yönetenlerin utanması lazım. İl SeçimKurulu, CHP’nin 22 Mart Pazar günkü mitingi için, Çağlayan Meydanı’nı saat 10.00 ile 13.00 arasında tahsis etti. Saadet Partisi’nin itirazı var, ama biz meydana fazla bayrak asmayacağız. Saat 13.00 itibariyle de alanı boşaltmaya çalışacağız.

Saadet Partisi’nin mağdur olmasını istemiyoruz. Devletin bu kurumlarının tüm yanlışına rağmen, biz siyasi partiler olarak bu sorunu çözeceğiz."

Haberin Devamı

SAADET PARTİSİ: 12:00'DE MİTİNG BAŞLAYACAK

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, parti olarak 22 Mart pazar günü Çağlayan Meydanı’nda saat 12.00’de mitinglerini başlatacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Karaduman, partisinin il başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında, siyasi partilerin en büyük tanıtım programı olan miting konusunda İstanbul’da bir sorunun yaşandığını kaydetti.


İstanbul’da Kazlıçeşme ve Çağlayan alanlarıyla ilgili aynı gün taleplerde bulunulduğunu dile getiren Karaduman, CHP ve AK Parti’nin Kazlıçeşme için, partilerinin ve BBP’nin Çağlayan için müracaat ettiğini dile getirdi.


Partilerinin Çağlayan’da 12.00-15.00 saatleri arasında miting düzenleyeceklerini ve 15.00’ten sonra alanı BBP’ye bırakacağını anlatan
Karaduman, bu partinin il başkanı ile görüştüklerini ve söz konusu saatlerde bir sorunun olmadığını ifade etti.


"Ancak kendilerine iletilen bir resmi bilgi bulunmamasına karşın basından aldıkları bilgiye göre CHP’nin de Çağlayan’da miting yapacağı konusunda bilgiler bulunduğunu" anlatan Karaduman, İstanbul Valisi Muammer Güler’in bir televizyon programında yaptığı konuşmada Kazlıçeşme için 3 saat arayla iki partinin miting yapmasının mümkün olmadığını belirttiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çağlayan ile ilgili resmi makamlardan, emniyetten ve İl Seçim Kurulu’ndan kendilerine bilgi aktarılmadığını belirten Karaduman, "Çağlayan’da arka arkaya 3 mitingin yapılmasının mümkün olmadığını" savundu.

Alana parti olarak çok sayıda otobüs geleceğini, CHP’nin de mutlaka otobüslerinin geleceğini dile getiren Karaduman, aynı anda iki partinin bu alanın işgal etmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

CHP’nin bu taleplerini yeniden gözden geçirmesi tavsiyesinde bulunan Karaduman, "Parti olarak saat 12.00’de mitingimizi başlatacağız. Bunun haricinde oluşabilecek kargaşa veya provokasyon varsa onu İstanbul’un bir numaralı yetkilileri gözönünde bulundursun. Gıyabımızda verilmiş olan karar ve düşüncenin yeniden gözden geçirilmesi ve tahsis edilen alanın bize bırakılmasını istiyoruz"
diye konuştu.

Bir gazetecinin "Konuşmanız da kargaşadan bahsettiniz. O gün istenmeyen görüntüler yaşanabilir mi? Böyle bir kaygınız var mı?" sorusuna, Karaduman, "Başta trafik kargaşası olmak üzere, olabilecek istenmeyen bir durum olabilir uyarısında bulunmak istediğini" belirtti.

Haberin Devamı

Çağlayan’ın E-5 kenarında olan trafiğin yoğun yaşandığı bir mekan olduğunu dile getiren Karaduman, bu anlamda Kazlıçeşme’nin çok daha uygun
olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin "Siz ısrarla 12.00 diyorsunuz ama mitingin kaydırılması söz konusu. Ne diyorsunuz" sorusunu Karaduman şöyle cevaplandırdı: "Bu pratikte mümkün değil. İstanbul’u megakent olarak planlayan yöneten, dünya başka kenti olarak iddia eden yöneticiler bunu düşünsünler. İstanbul’u iki siyasi parti mitinginin çakışma halinde nasıl bir sıkışıklık olduğunu,
İstanbul’da meydan bırakmamanın karşılığını da onlar düşünsünler" dedi.

BBP'DE ÇAĞLAYAN MEYDANI'NDA


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP’nin İstanbul’da yapacağı mitingin "iptal edildiği" yönündeki haberleri yalanladı.
Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Zeytinburnu 1. İlçe Seçim Kurulu, Büyük Birlik Partisi’ne, 21 Mart Cumartesi günü miting yapmaları için Kazlıçeşme Meydanı’nın tahsis edilmesine dair daha önce aldığı kararı, Nevruz etkinlikleri dolayısıyla kaldırdıö şeklindeki haberin gerçek dışı olduğunu belirterek, BBP mitinginin 21 Mart’ta Kazlıçeşme’de değil, 22 Mart’ta Çağlayan meydanında gerçekleşeceğini açıkladı.

"KARGAŞAYA SEBEP OLMASIN"BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, yayınlanan haberin BBP seçmeni üzerinde olumsuz bir etki oluşturarak kargaşaya neden olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Büyük Birlik Partisi’nin mitingi 21 Mart’ta Kazlıçeşme’de değil, 22 Mart’ta Çağlayan meydanında yapılacaktır. Yayınlanan bu haberle BBP’nin İstanbul’da yapacağı mitingin iptal edildiği anlamı çıkmıştır ve kargaşaya sebep olmuştur. Bu haberin düzeltilerek BBP’nin 22 Mart 2009 tarihinde, saat 16.00’da, Çağlayan Meydanında miting yapacağının duyurulmasını rica ediyoruz. Bu konuda gereken ilgi ve hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz"