Siyaset CHP, Bursa'da bir ilkin peşinde

CHP, Bursa'da bir ilkin peşinde

09.01.2009 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

CHP, Bursada bir ilkin peşinde

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yarın Bursa’ya gelerek, Kamil Koç Otobüs Firması’nın kadın patronu Sena Kaleli’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayacak. Sandıktan çıkarak, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olacağını söyleyen Sena Kaleli, “Benim bu kararım ve atılımım, kadınları da yüreklendirecek” dedi.
Yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlanan CHP Bursa İl Teşkilatı, Sena Kaleli’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını, şarın Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katıldığı törenle duyuracak. Kamil Koç Otobüs Firması’nın sahibi olan evli ve bir çocuk annesi Sena Kaleli, yerel seçimlerde sürpriz yapacağını söyledi. Sandıktan çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olacağını savunan Kaleli, “Teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Atatürk’ün partisinden büyükşehir belediye başkanlığına aday olmak benim için büyük bir gurur. Özellikle kadın seçmenlerin gösterdiği ilgi, beni çok daha heyecanlandırıyor. Aday adayı olduğum zaman dahi aday gibi çalışıyordum. Genel Başkanım yarın beni açıkladıktan sonra daha büyük bir azimle çalışıp, seçimleri kazanacağız” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sena Kaleli’nin yanı sıra Yalova, Çanakkale, Kütahya, Uşak ve Bolu Belediye Başkan Adayları ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da duyuracak. Baykal, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Vekili olan Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile bazı öğretim üyelerine de rozet takarak, partiye katılımlarını gerçekleştirecek.