Siyaset CHP’de 20 ilde daha adaylar belirlendi

CHP’de 20 ilde daha adaylar belirlendi

22.01.2009 - 01:47 | Son Güncellenme:

CHP MYK, 20 ilin daha belediye başkan adayını belirledi. Böylece CHP’de adayı belirlenen il sayısı 68’e çıkarken, İstanbul ve Çankaya adayının henüz netleştirilmemiş olması dikkati çekti

CHP’de 20 ilde daha adaylar belirlendi

CHP MYK dün daha önce açıklanmış olan 48 ilin dışında kalan 33 ilin belediye başkan adayını da belirlemek için toplandı. Ancak toplantıda 20 ilin adayının belirlenebildiği öğrenildi. Geriye kalan 13 ilin (İstanbul, Adana, Afyon, Ağrı, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Isparta, Şanlıurfa, Yozgat, Batman) adaylarının da kısa sürede belirleneceği kaydedildi.
CHP İstanbul il örgütünün her yıl geleneksel olarak düzenlediği yemeğin 25 Ocak’ta yapılacağı ve Baykal’ın da katılacağı bu yemeğe kadar adayın netleşeceği belirtiliyor.
CHP’nin son belirlediği 20 ilin adaylarının ismi şöyle : “Adıyaman-Zeynel Aslan, Bilecik-Faik Akarkarasu, Bingöl-Çetin Sağsöz, Bitlis-Erol Çiriş, Çorum-Sait Börekçi, Denizli-Hüsamettin Ataman, Düzce-Evren Kuşçuoğlu, Erzincan-Nuran Uygun, Eskişehir-Aydın Güngör, Hakkari-Hikmet Dayan, Kırşehir-Deniz Akpınar, Kütahya-İsmail Hakkı Düğer, Mardin-Günay Sevinç, Rize-Remzi Kazmaz, Samsun-Mehmet Atalay, Sinop-Baki Ergül, Sivas-Halit Mete Oltulu, Şırnak-Mehmet Bilir, Tekirdağ-Adem Dalgıç, Yalova-Ertan Şener”