Siyaset CHP’de ‘disiplin’ ve ‘yargı’ süreci yolda

CHP’de ‘disiplin’ ve ‘yargı’ süreci yolda

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde gerilim yaratan olağanüstü kurultay tartışmasındaki imza muammasının çözülmesinin ardından, yeni döneme ilişkin bir dizi planı hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlk olarak MYK’sında kapsamlı bir değişiklik yapacak olan Kılıçdaroğlu’nun, kurultay sürecinde partinin kurumsal kimliğine ve şahsına yönelik “ağır hakaretler”le ilgili yargı süreci başlatmayı planladığı öğrenildi.

CHP’de ‘disiplin’ ve ‘yargı’ süreci yolda

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Milliyet’e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Genel başkanımız bize kendisine yönelik yapılan net ve tartışmasız hakaretlerle ilgili işlem yapılması talimatını verdi. Hiçbir şekilde eleştirilerle ilgili işlem yapmayacağız. Sadece tartışmasız bir şekilde hakaretlerle ilgili işlem yapılması söz konusu olacak. İlk etapta bunlarla ilgili cumhuriyet başsavcılıklarına şikayette bulunulacak. Sonra bunların ceza alması sağlanacak. Bugüne kadar hoşgörülü olmaya çalıştık ama artık yeter.”

Daha önce kendisine hakarette bulunanlar hakkındaki şikayetlerini geri çeken Kılıçdaroğlu’nun bu kez tutumunda kararlı olduğu kaydedildi.

İki yöntem izlenecek

Alınan bilgilere göre, partinin kurumsal kimliği ile genel başkanına yönelik hakaretlerle ilgili parti üyesi olanlar ve olmayanlar üzerinden iki yöntem izlenecek. İlk olarak, parti üyesi olsun olmasın açık hakarette bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Hakarette bulunan kişinin parti üyesi olması durumunda ise ilgili disiplin kurulları uyarılacak ve o parti üyesi hakkında disiplin işleminin uygulanması talep edilecek.

Haberin Devamı

Bu çerçevede, kurultay tartışmaları sürecinde, “parti politikalarına aykırı davranan”, “parti yöneticilerine yönelik küçültücü sözler sarf eden” ve Kılıçdaroğlu’na karşı ağır hakaret içeren yorumlarda bulunan kişilere ilişkin dosyaların parti genel merkezinde toplandığı, yargı sürecinin kısa süre içinde başlatılacağı bildirildi.