Siyaset CHP’de ‘Gezi’ ruhu

CHP’de ‘Gezi’ ruhu

10.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Merkezi’nde de dün siyasi partiler kabul edildi.

CHP’de ‘Gezi’ ruhu

Heyetleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Parti Meclisi üyeleri Ekrem Kerem Oktay ve Seynur Yıldırım karşıladı. CHP’nin bayramlaşmaya gelenleri kabul ettiği odada Gezi Parkı protestoları sırasında öldürülen gençlerin fotoğraflarının yer alması dikkati çekti.
CHP’yi, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kadın Kolları MYK üyesi Filiz Kozan ve Gençlik Kolları MYK üyesi Üzeyir Arda Ener’den oluşan AK Parti heyeti ziyaret etti. Oran, Gezi Parkı eylemleri sırasında öne çıkan talepler üzerinde durarak, Türkiye’nin özgürlükler ve demokrasi konusunda sıkıntılar yaşadığını savundu. İşler ise toplantı ve gösterilerin yasalar çerçevesinde olduğu sürece bir şey söylenmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, kendilerinin mitinglerini Taksim Meydanı’nda değil, miting alanı olan Kazlıçeşme’de yaptığını hatırlattı

Arınç’ı şikâyet etti
Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “tehdit” içeren açıklamaları olduğunu, bunun da CHP tabanında tepkiyle karşılandığını ifade etti.
CHP PM üyesi Ekrem Oktay ise iki heyet arasında “çok medeni bir sohbet” yaşandığını ve bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. “Gezi ruhu da bunu istiyor” diyen Oktay, “Keşke Sayın Genel Başkanlarımız da bir araya gelse” temennisinde bulundu. İşler de, iki genel başkanın zaman zaman bir araya geldiğini hatırlatarak, “Umarım tekrar buluşurlar” dedi. BDP, iki yıl sonra ilk kez CHP’yi ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyetin ziyaretinde ise Karakaya “Biz sandıkla gelenin, sandıkla gideceğine inanmış bir partiyiz” diye konuştu.