Siyaset CHP’den Gül’e: İncelemeden imzalamayın

CHP’den Gül’e: İncelemeden imzalamayın

13.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, “İncelemeden, yine bir uçak merdiveninde 13 ilin büyükşehir olmasını öngören yasayı imzalamayınız” diye seslendi.

CHP’den Gül’e: İncelemeden imzalamayın


Günaydın, dün sabaha karşı kabul edilen 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yasayla 29 ilin, bütün şehir ilan edildiğini ifade eden Günaydın, Ak Parti grubunun Kocaeli ve İstanbul’u başarılı örnekler olarak sunduğunu belirtti. Günaydın, uygulamanın, diğer illerde başarılı olacağını söylemenin, akla aykırı olduğunu, 15 bin kilometrekarelik Muğla, 20 bin kilometrekarelik Antalya, 38 bin kilometrekarelik Konya’nın, bütün şehirle, etkin, verimli yönetilemeyeceğini savundu.
Günaydın, “Gül’ün, toplum kesimlerinden, hukukçular, üniversiteler, barolardan görüş alması gerektiğini ifade ederek, “TBMM’de yerine getirilmeyen danışma süreci, Cumhurbaşkanı katında yerine getirilmeli, bir kez daha görüşülmek üzere iade edilmeli” dedi. n ANKARA Milliyet